Tankar lite mental energi

Så brukar jag känna när jag går en bra runda i skog och mark med hundarna. Än så länge bara Atlas och Izidor, Knasen är ännu för ung för den typen av rundor som tar en halv dag.

Idag tänkte jag på ett uttryck från förr i seglarvärlden som jag inte hört på många år: ”Vegla”, det skulle betyda att man gick för motor och var en gliring åt alla nyblivna segelbåtsägare, som inte kunde segla, när modellen Vega började säljas i stora mängder. Inledningsvis såg jag bara de som gick för motor men lite senare när vinden blev lite bättre var det inte längre någon som inte hade segel uppe!

Izidor och Atlas njuter av en dag i skogen

Som vanligt blev det Gålö, bara för att jag gillar den slingan, och Helén var hemma och sov efter nattens jobb. Jag har sett något inlägg om att folk är mer eller mindre fundersamma kring att vara i skogen nu när jaktsäsongen är igång och det har jag full förståelse för! En enkel grej är att klä sig i ”signalfärger”, djuren bekymrar sig inte och människor kan enkelt identifiera dig som just en människa. Själv hade jag en röd ryggsäck, röd tröja (när den svarta jackan blev för varm) och ovanpå allt en varselkeps från Jägareförbundet.

Varselfärger på kläderna är praktiskt när det är jakt i skogarna

Just på Gålö är det Jägareförbundet som sköter majoriteten av viltvården och med tanke på hur mycket djur som finns på den ”ön” görs det väldigt bra. För två veckor sedan satt jag på pass i samma skogar som jag idag gick i och jag känner ingen oro. Dagens enda ”problem” är bristen på te och macka i matsäcken (slarvigt!) men jag hade varmt vatten och en varma koppen med mig så det blev en bra fika ändå!

Dagens övriga bilder finns nedanför. Vi fick ju se familjen svan också, ungarna börjar bli stora och alltmer vita.

En viss oro kom dock tidigare i veckan när en granne skickar ett meddelande på Facebook om att vår husbil tjuter. Vi är (än så länge) inte vänner på FB så jag fick upp det som en meddelandeförfrågan och tänkte väl inte titta på det under pågående lektion men det kanske jag borde ha gjort… Ringde hem till Helén som trimmade Atlas (behöver han bli snabbare?) och lyssnade på musik. Hon hade inte hört något alls och när hon gick ut var det tyst. När jag kom hem kollade jag kring låsen (det hade grannen oxå gjort lite snabbt) eftersom det tydligen är ganska lätt att få upp dörrarna med en skruvmejsel. Vi har inget larm så det stör mig lite att den tjöt men det kan vara tex trappsteget eller något av de andra grejorna i bilen som kan tjuta när det blir problem. Någon form av kamera kommer det att hamna i bilen i alla fall!

I övrigt är det inte mycket som hänt den här veckan bortsett från jobb men med det vackra vädret vi har idag ska jag nog passa på att ta bort resten av utemöblerna innan de blir blöta igen. Jag kanske till och med tar tag i att tvätta av husbilen inför vintern, eller så tar jag det imorgon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s