Husbilen tvättad inför vintern…

Då har man tvättat hela husbilen inför vinterns stillastående. Lite vemodigt faktisk men den står ju hemma och får vi lust (och inget vinterväglag så småningom) så kanske det blir en sväng ändå. Det går ju rätt fort att tvätta nu när vi har en stege som kan stå fristående och som man kan nå hela taket från med borsten.

Hemma har vi plockat undan de flesta utemöblerna och spelat tetris i vår friggebod, rätt fullt kan man säga! En vecka kvar sen är det höstlov i skolan, både eleverna och jag ser fram mot det, även om jag jobbar måndag till onsdag.

När man sitter såhär så är det normalt sett läge att minnas tillbaka på det som varit bra under säsongen och det har varit en hel del trots det lilla j-a viruset. Störst är givetvis att vi blivit farmor och farfar och vår yngste son kan numera tituleras Farbror Joakim!

Junie leker i höstlöven

I veckan blev hon 6 månader, tiden går fort! Avståndet är inte jättelångt men för långt att åka upp alltför ofta. Om några veckor är det planerat att vi ska åka upp, om alla är friska förstås.

Som god tvåa kommer nog Knasen, vår fjärde golden och den tredje av våra nu levande hundar. Han är lite äldre än Junie men inte mycket så vi hoppas att de ska kunna ha mycket kul när de blir lite äldre.

Atlas, Knasen och Izidor

Sommarens resa är också en höjdpunkt givetvis. Vi åkte vildmarksvägen och det vill vi göra om! Otroligt vacker natur men i år var det mycket folk eftersom alla semestrade i Sverige. Nästa gång är tanken att åka senare på säsongen.

Knasen, Atlas och Izidor. Knasen på snö för första gången!

Den resan avslutades i Sundsvall, närmare bestämt på Alnön, där vi umgicks med Junie, Patrik & Ellen och Åsa & Kent i några dagar. Underbart! Jag fick dessutom ta ett av de kort som jag vill ta (det blev två).

Vi tog även en tur längs Göta kanal där vi på vägen tillbaka mötte upp våra grannar utanför Gränna på en underbar ställplats! Grannarna blev inspirerade av vår husbil för några år sedan och förra sommaren regnade det otroligt mycket under deras vanliga tältsemester så i år blev det husbil.

Ställplats utanför Gränna, vår bil är lite längre än grannarnas…

Nu när hösten är här umgås vi med våra grannar så länge som alla känner sig friska och inte har några symptom. En bastukväll och en pizzakväll hittills och nästa helg är det nytt inplanerat misstänker jag! Kul har vi i alla fall!

Lite har vi börjar prata om nästa år men planerna är än så länge väldigt vaga, Sundsvall är givet och att vi stannar i Sverige är högst troligt. Inget konstigt att vi stannar i Sverige, vi trivs ”hemma” och det är lite struligt att åka med tre hundar till vissa länder.

2 kommentarer

  1. Det låter som en härlig och positiv säsong, trots att det varit ett konstigt och annorlunda år. Vi känner lite likadant. Det blev inte som tänkt, men det blev inte så dumt ändå. Vi har inte ställt in vår husbil ännu, har inte riktigt bestämt hur vi ska göra (och det är svårt att hitta bra plats).

    • Vi har ju förmånen att den får plats hemma så får vi lust rullar den lite till. Sommaren blev ju över förväntan jämfört med det alla trodde i våras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s