Vintertid eller normaltid kallas det visst

Klockan ställdes om mitt i natten, eller alla utom mikron förstås, och för en gångs skull vaknade hundarna ”sent” så vi fick sova rätt länge. Atlas har åkt på nåt strul med magen så vi var inte direkt sugna på att vara i husbilen om det skulle bli bråttom ut, alltså en hemmahelg.

Husbilen är numera tömd även på textilier, vilket vi brukar låta ligga kvar, men i år kändes det lite väl fuktigt i bilen så ut med även det! På hösten brukar samma frågor alltid komma upp om möss/råttor/mögel i husbil/vagn som står för vintern. Det bästa är troligtvis att fortsätta använda dem året runt men vi hinner inte. Rätt kul att läsa alla huskurer och andra förslag på tekniska hjälpmedel som ska lösa problemen, återrapporteringens bästa är de som hittade musbajs på den elektroniska musskrämman!

I våras satte Helén en del frön som så småningom blev fina habaneroplantor. De är rätt krävande vad gäller vatten så de fick givetvis följa med i husbilen under våra resor.

Izidor vaktar Habanerosarna

Hittills har vi skördat ca 50-60 frukter, förra året tror jag det blev 17 totalt. Helén köpte ju en torkmaskin för just sånt så idag när vi tog andra omgången skar vi upp och tog bort fröna (torkas inför nästa år) och fyllde hela torken!

Ett fyrtiotal habaneros i torken

Fortfarande kommer det nya frukter och några var inte riktigt mogna än så det blir mer lite senare. Får se om vi fryser in dem som vi gjorde förra året. Då försökte vi torka dem i fönstret som många rekommenderade på nätet men det fungerar nog bättre om man har element istället för golvvärme… Våra fick liksom päls…

Lite frön blev det som ska torka

Förra gången följde vi instruktionerna och torkandet tog flera dagar (utom de som vi blev tvungna att dela pga storlek) så den här gången är de delade på fyra och vi hoppas att de är färdiga på timmar istället för dagar!

Några plantor fick vi behålla.

Vi gav bort några plantor till nära och kära under resan och strax därefter men sex stycken blev det kvar till oss. Som man kan se på bilden finns det några rätt röda kvar men även några gröna och även en del blommor, undrar när den här säsongen kommer att ta slut?!?!

Nya frukter på gång

Det som är lite annorlunda när man hanterar chilifrukter är att man bör vara lite försiktig med fruktköttet och kontakt med känsligare delar på kroppen, proffsen har inga problem med detta men vi använder handskar!

Räddaren när man står och skär habaneros!

Hundarna fungerar ungefär som vanligt bortsett från Atlas som fått en liten sträckning i en muskel och får ta det lite lugnare ett tag. Upptäcktes när han var på en rutinkontroll hos Dogmotion i Tumba. Tillbaka om nån vecka och då ska även Knasen dit för att visa upp sig, inga tecken på att han inte mår bra men en liten check skadar inte.

I veckan ska vår kamin inspekteras av Brandskyddet vilket tydligen ska göras vart sjätte år utöver att sotaren kollar den vart femte… Förut skötte sotaren allt men så enkelt får det ju inte vara! Tur att jag kan kontrollera arbetstiden lite själv den här veckan eftersom vi har ”Läslov”. Jag kallar det fortfarande för höstlov! Inga elever men arbete måndag till onsdag. För en gångs skull är det inte speciellt mycket som är uppstyrt av arbetsgivaren eller annat så nu kan man välja att arbeta hemma en del av tiden.

När jag tar min morgonpromenad med en eller flera hundar på helgen så händer det att jag slås av vilket trevligt område vi bor i! Mycket natur och ett ”centrum” som de åtminstone försöker göra lite fint. Det senaste är en trevlig lekpark med lite roligare tema än normalt.

Livet är ändå rätt bra trots all skit som finns i världen!

Ha nu en skön vecka därute så skriver jag när jag känner mig skrivsugen igen, troligtvis nästa vecka nån gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s