Höstlov (läslov heter det tydligen…)

En vecka som normalt sett är fylld med uppgifter, utbildningar och annat som kommunen eller skolan anordnar men inte i år! Vi hade en enda punkt på måndag morgon och en på eftermiddagen, resten av tiden var vi befriade från uppgifter och kunde planera själva vilket var behövligt! Vi ändrar upplägg efter höstlovet och de flesta (inte jag) måste justera planeringen lite antar jag.

När det här j-a viruset slog till i våras och vi blev hemskickade tog jag över morgonpromenaderna med våra äldre hundar och det har jag fortsatt med nu när vi kör ungefär som tidigare, underbart för det mesta! Sista veckan har det varit ganska fuktigt när jag går ut vilket resulterat i vackert dis i samband med solens uppgång. Mobilens kamera räcker långt faktiskt även om min Canon EOS D6 är bättre när det ska gå fort, passa exakt i tid och så vidare.

Tanken var att Helén skulle träna Knasen helt och jag bara skulle stötta men kurserna som finns går oftast kvällstid vilket inte passar med hennes jobb så nu får jag ta en kurs på Nynäshamns BK för att hålla igång träningen. Hyfsat mörkt när man kör ut dit men jag kan vägen sedan tidigare kurser, Själva planen är belyst så där är det inga problem.

Knasen är som skapt för barhäng

Knasen fick även testa på ett ”riktigt” viltspår i anlagsklass i veckan och klarade det men behöver träna på längre spår vilket vi var beredda på eftersom vi fokuserat på vinklar och spårnoggrannhet i första hand. Nu när jag skriver så har jag varit och lagt ett spår på lite drygt 600 meter vilket är den längd som gäller på prov. Snart dags att väcka Helén (har jobbat natt) så de får ta sig ann spåret!

Allt fler av de som bloggar om husbilsliv ställer av sina bilar inför vintern, några har lämnat landet till förmån för varmare länder under vintern. Oavsett vad man gör och vad folk tycker om det man gör så ska man fokusera på det man mår bäst av.

Vår bil är som jag skrev förra veckan avställd men helt stilla är inte den delen av livet. Vi brukar boka vårens fukttest mm redan på hösten och inför våren är det bokat, dessutom ska de montera en solcell, förhoppningsvis 160W, med MPPT regulator vid samma tillfälle. Skönt att ha bilen hemma. Oavsett hur det går med vintern kan vi köra de få kilometrarna till Caravanhallen. Kvar att boka är servicen av bildelen vilket blir Torvalla LCV i Handen. Misstänker att det blir dyrt, jag har för mig att det är dags för kamremsbyte eller något liknande…

Nästa helg drar vi norrut om inget händer för att umgås lite med Junie och alla andra däruppe!

Månen lyser klart över området.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s