Alla sorters väder på en vecka

Så skulle man kunna säga! Vi har haft +11 grader och sol, någon minusgrad med snö och idag blåser det som f-n kombinerat med regn. Givetvis är det idag som jag varit på kurs med Knasen! Heltäckande regnkläder, vinterkängor, handskar, mössa och givetvis underställ krävdes för att det skulle vara OK. Kurs innebär ju tyvärr att man står stilla under instruktionsdelen av övningarna och ibland blir det en del väntetid när vi ska genomföra övningarna och få feedback. Idag var det helt enkelt inte speciellt skönt men bra kläder gjorde att det funkade. Coronarestriktionerna på SBK innebär ju bland annat att vi inte får ha några delar av kursen inomhus vilket är det normala, jag tycker att det funkar men som sagt, skönt är det inte!

Izidor har lyckats få ett sår på halsen och Atlas kan inte låta det vara så de måste vara skilda åt sedan några dagar (och nätter). Idag när jag skulle ta ut Knasen så var Atlas instängd och vår lugna, sansade och underbara Izo hade gått bananas!

En inte längre bäddad säng

Vi (Helén) köpte en ny krage eftersom vi bara hade en som passade Atlas (för liten alltså) men den hade han lyckats kränga av sig, sårskorporna hade han lyckats skrapa bort på lakanet och sen blev det livat även i vardagsrummet….

Det fattas en kudde i soffan…

Dessbättre verkar det som om han har läkt ihop rätt bra redan så det var inte speciellt mycket blod på lakanet men det åkte i maskinen ändå! Nu när jag är hemma efter kursen är han instängd med Helén i sovrummet efter hennes jobbnatt. Vi får se hur länge det funkar innan jag får ta över ansvaret.

Kursen som jag går är en vardagslydnadskurs för valpar som vi deltar i mest för att få lite regelbunden träning, jag har gått motsvarande (och samma) kurs med alla våra hundar och det är bra att få lite träningsfokus men det är inte speciellt mycket som är nytt. Två duktiga ledare som givetvis tränar en hel del med sina egna hundar. Kursens deltagare är allt från 12 veckor till Knasens åtta månader, ägarna är allt från slutet av tonåren till pensionär så det är rätt varierat. Kursen går på Nynäshamns Brukshundklubb där jag gått flera kurser tidigare. Den enda nackdelen just nu är att planen vi tränar på är rätt lerig under hösten så jag hade hoppats på lite minusgrader, nu blir det till att sanera yttersta lagret efter varje träning!

Husbilen är tömd på allt ätbart, de flesta textilierna och de vätskor som ska vara tömda. Vi har inte värmen på under vintern vilket funkat bra sedan vår första husvagn (något år hade vi lite värme på men då åkte vi ut till vagnen rätt ofta). Det är rätt kul att se alla mer eller mindre logiska varianter på hur man ska förbereda bilen/vagnen inför vintern, allt från de som knappt tömmer vattnet till de som anser att den måste stå i varmgarage. Bäst vore troligtvis att fortsätta använda den även under vintern men vi har inte tid på hösten och under själva vintern trivs vi bra hemma. När vi hade husvagn hände det att vi åkte ut till Frönäs där den stod och bara var där över dagen eller sov några nätter, riktigt mysigt!

Våra bekanta på bloggen ”Våra husbilsresor” har spelat in en kort film om hur de gör bilen redo för vinterförvaring som givetvis finns på Youtube. Jag har försökt och försöker fortfarande att skapa även video men jag föredrar foto.

Vår andra husvagn var som gjord för vintercamping !

I veckan fick jag även ett meddelande från Youtube om att de ändrat en av de få filmer som jag lagt upp till att vara åldersbegränsad av något för mig icke känt skäl. Jag filmade när jag gick över en tom parkeringsyta med två hundar i koppel… Det enda jag kan tänka mig är att jag filmar hundarna bakifrån så man ser det som vi alla har i slutet av matsystemet men i så fall kanske det är dags att byta plattform om det är för känsligt med en hundrumpa! Orkar dock inte riktigt bry mig där utan låter det nog vara som det är, de som tittar på mina filmer är oftast över 18 ändå.

Jobbmässigt är det en del åsikter om att skolor ska stängas etc men jag orkar inte ens bry mig längre. Jag och resten av familjen håller avstånd, tvättar händer etc som man ska men spekulerandet låter jag andra hålla på med, lite kul dock att se hur frustrerade vissa medier är över den lugna och sakliga framtoning som Anders Tegnell och resten av FHM har, de vill ju helst ha rubriker över massdöd verkar det som.

I mörkret som är ovanligt tungt i år är det en enorm glädjekälla att få bilder och filmsnuttar från äldsta sonen och hans sambo på vårt älskade barnbarn, Junie. Hon hade namnsdag i veckan, precis som sin farmor (och farfars mor faktiskt). De delar namnet Elisabeth.

Vem blir inte glad av detta?

Kanske inte det mest inspirerande inlägget men jag kände ett behov av att skriva! Snart ska vi försöka tänka på nästa år och planera våra resor både till Sundsvall och andra ställen. Vi får se hur mycket vi skriver om det men lite tankar brukar komma fram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s