Första advent

För oss som övertygade hundidioter kändes det helt normalt att spendera första advent med att lägga och senare genomföra spårträning med vår yngsta hund, Knasen. De som läser bloggen kan inte ha missat att Helén tillsammans med flera hundar har lyckats bra med viltspår och vi båda tycker att det är en bra aktivitet för hundarna med en lite allvarlig bakgrund. Viltspår är helt enkelt sökandet efter skadat vilt oavsett anledning med syftet att ”fånga av” (avliva) det skadade djuret. Vi är inte aktiva jägare och för oss är det mest en bra aktivitet för hundarna och ett kul sätt att meritera dem.

Veckan som varit har varit hektisk för mig i arbetet och Helén har haft fullt upp hemma bland annat med att baka lussebullar.

En liten del av Heléns favoritbullar.

Den tråkiga delen av november och mycket arbete är ju att det alltid är mörkt! Jag går ut med en eller flera av hundarna strax efter sex på morgonen och då är det fortfarande mörkt. Den senaste tiden har vi haft älgko med kalv som rört sig kring Tungelsta. Ett par gånger har jag sett något ljust som rört sig en bit bort och insett att det är älgkons bakdel (som är ljus vilket inte tjurens är). Stora djur som man helst inte vill störa! Tyvärr helt omöjligt att fotografera med mobilen.

Även på kvällen är det rätt mörkt när jag kommer hem från jobbet och ännu mörkare när jag varit på kurs med Knasen!

I torsdags var det sista tillfället på kursen som varit bra även om det inte varit mycket som är helt nytt för mig, under närmare 20 år med hund har jag gått en del kurser. Oavsett innehållet är det bra att gå kurs för då ser någon annan alla underliga grejer man gör med sin hund samtidigt som man får en schemalagd tid där man bara ägnar sig åt hunden. Vi har ju tre hundar så den tiden blir värdefull.

Upphetsad hund på väg till kurs!

I torsdags lastade jag bilen först och förberedde bakluckan för Knasen istället för att ta ut honom på en gång. När jag väl öppnade dörren blev det full fart till bakluckan som han hoppade in i för första gången, han vill gärna ha lite hjälp annars. Han gillar verkligen att få ensamtid!

Vi har äntligen fått lite kyla men jag vill nog helst att det kryper ner under 5 minusgrader. Snön ligger kvar och det blir ljust samtidigt som luften känns mindre rå på något sätt. I lördags hade vi träning och det var motsatsen, någon plusgrad, regn och rejält med vind! Inge skönt alls och dessutom blev planen vi tränar på rena leråkern istället för en fin gräsmatta…

Husbilen har fått lite snö på sig men det smälter nog bort senast imorgon antar jag!

Lite, lite snö på husbilen

Nu väntar ytterligare en veckas jobb där jag numera kommer att undervisa elever på distans varannan vecka vilket jag sluppit fram tills nu. Det är årskurs ett som även de ska gå på halvtid i skolan och resten av tiden studera via google meet, skönt att vi fått lära känna varandra lite i alla fall!

I övrigt ser vi fram mot nästa gång vi får åka upp till Sundsvall och träffa Patrik, Ellen och Junie. Tänk att ett sånt litet underverk kan påverka oss så otroligt mycket! Det är några småsaker kvar att fixa i deras kök som jag har tänkt hjälpa till med nästa gång. Vi ser även fram mot Junies första julfirande även om det inte blir som vi annars är vana vid, tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s