Förhoppningsvis ett bättre år

Året firades in av oss tre, Peter , Helén och yngsta sonen hemma hos oss. Vi drog som vanligt ner gardiner och hade TV-volymen på rätt högt och vi upplevde att hundarna (mest Atlas) hade mindre jobbigt än tidigare år. Det kan ha berott på att de som brukar skjuta mest i vår närhet numera har hund och kanske tog det ”lite” lugnare… Grabbarna fick givetvis varsin tuggrulle som höll över midnatt. God mat och god dricka ingår i rutinen och det uppfylldes som vanligt även om vi bara var tre.

En av alla goda öl som intogs under jul- och nyår.

När både vår familj och Patrik och Ellen hade hållit oss friska och i stort sett isolerade så pass länge att vi borde vara helt smittfria enligt alla (vettiga) förståsigpåare så ringde Patrik och frågade om de fick komma på en kort visit. Svaret blev självklart Ja! Vi sa inget till Helén som fick en ordentlig och kul överraskning (det tog ett tag innan chocken släppte)! Äntligen kunde vi fira en sen jul även med Junie, Patrik och Ellen.

Underbart att få umgås (om än alldeles för lite) med dem!

Bortsett från alla människor som vi saknar så saknade vi länge även snö men nu har den äntligen kommit! Temperaturen är lite för hög för att vi ska lita riktigt på att den ligger kvar men hoppet finns! Hundarna blir lika glada varje år och för Knasen är det första gången han upplever snö i vettiga mängder.

Under året som gått har tonen i många av de grupper och forum på nätet som vi är delaktiga i varit rätt trist och i stort sett alla frågor om resmål har dränkts i åsikter om att man måste låsa in sig hemma i stort sett. Jag är ofta rätt road av att läsa de kommentarerna och liknande ”troll” men jag har under året klivit ur några grupper och valt att blockera personer i andra där det gått till överdrift. Jag är inte direkt ensam om den åsikten utan har sett liknande kommentarer i andra bloggar vilket också är anledningen till den här inlagan i debatten.

Vårt sökande efter mobilt boende började redan 2005 och resulterade i att vi köpte en Adria husvagn 2007. På den tiden hette det bästa forumet för mobilt boende, enligt mig, Husvagnsforum. Ett tecken på hur stor del av informationen som numera går via facebook är att detta rätt stora forum fick stänga ner för något år sedan eftersom annonsintäckterna inte täckte kostnaden för forumet längre. Det finns givetvis andra, som tex husbilskompisar, som jag fortfarande följer men allt mer sker via sociala medier som Facebook och Instagram. Båda de plattformarna saknar ett enkelt sätt att kategorisera frågor etc som forumen hade och resultatet blir att frågor ställs om och om igen och svaren blir ungefär desamma…

Atlas och Izidor i husbilen sommaren 2019

En vanlig fråga är hur man har hundarna i husbilen med tanke på säkerhet, välbefinnande och alla andra funderingar som finns och bilden ovan är den bild som jag lagt upp som svar flest gånger oavsett kategori över huvud taget på samtliga sociala medier. Numera har vi ju tre hundar och det är dags att införskaffa en bra sele även till Knasen inför nästa sommar.

Jag förstår att det kan vara svårt att hitta svaren i det enorma flöde som Facebook innebär och svarar gärna på frågor några gånger men inte i oändlighet. Många av de svar som kommer är dock rent otrevliga, bättre då att bara scrolla förbi vilket jag tycker är det minsta man kan begära av folk! Rätt kul när trollen kommenterar människor som är i andra länder på sitt vanliga elaka, nedsättande, mobbande sätt och personen helt lugnt svarar att de inte alls är utomlands utan sedan länge bor i det aktuella landet…

En liten leverans från Ica

Vi har till slut börjat handla hem mat med leverans från Ica vilket än så länge fungerar riktigt bra. Det enda man måste tänka på att boka upp en tid för leverans i god tid, sen kan man fylla på listan fram till dagen innan leverans. En faslig massa små papperskassar blir det, normalt fyller vi fyra stora påsar men det är bra att det inte packar för tungt med tanke på chaufförerna som ska lyfta rätt många gånger under ett arbetspass. Tanken är väl leverans innanför dörren men jag kände väl att han kunde lyfta fram inne i bilen så tog jag biten in i huset, hela sex meter, vilket inte verkar vara så vanligt. Det här är en vana som kan bli kvar även efter pandemin, rätt skönt att slippa trängas i butik!

Inte speciellt kul situation i samhället egentligen så vi försöker istället tänka på vår privata planering för kommande semesterresor, eventuella festligheter (folk fyller år oavsett pandemi) och allt annat som ingår i livet. Umgås gör vi givetvis men bara med ett fåtal nära vänner och till stor del utomhus om det går och det tänker vi fortsätta med! När sommaren kommer blir allt enklare just av det skälet.

Nu ser vi fram mot ett bättre år där vi kan umgås lite mer normalt åtminstone efter sommaren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s