Å där försvann snön…

Förra söndan var det så här vackert!

Förra veckan kom vintern! Underbart vackert och ljuset återkom direkt, hundarna var rena och torra när vi kom in, precis som det ska vara. Några vackra dagar fick vi innan den här veckan började och graderna hamnade ovanför nollan igen…

Det positiva i det hela var att det var plusgrader tillräckligt länge för att det mesta av isen på vägarna smälte bort innan det numera är aningen under minus igen.

En helt ledig vecka för Helén som avslutades med en vinst från Forsbergs i Sollentuna, en skön sittfäll! Riktigt kul att besöka deras butik och titta på lite fina (dyra) husbilar som dessbättre är för långa för vår parkering….

Jag jobbade som vanligt och som vanligt jobbar jag mindre på vårterminen så lediga fredagar numera! Ser fram mot våren när vi kan dra iväg med husbilen redan på torsdagar om vi vill och Helén är ledig.

Vår andra pizza i grillen

För ett tag sen bjöd våra grannar på pizza. Hemgjord deg och diverse trevliga tillbehör och bakad i deras Ooni pizzaugn och vi blev inspirerade att göra ett försök själva. Pizzasten har vi sedan länge och grillen står redo året runt. Första gången vi gör egen deg och vi är helt klart nöjda men det finns utrymme för förbättring givetvis.

Några trevliga öl har jag givetvis smakat på under helgen och det loggar jag i appen Untappd. Man kan få ”badges” för olika saker och en av de första jag fick gällde foton av öl av någon konstig anledning…

Foto är kul och hundarna blir utsatta för min kamera rätt ofta. Även Helén tar givetvis en del kort som jag kommer åt från vår gemensamma backup på Dropbox och ett av korten nedan är det inte jag som är ansvarig för…

Helén har tagit första dosen vaccin eftersom hon arbetar med äldre och nästa blir om ett par veckor, helt rätt tänkt att först rädda de som är i störst risk men sen är jag inte helt överens med planeringen, ALL rödljuspersonal ska få vaccin tidigt för att kunna vara säkra på jobbet och sen borde det vara dags för alla som jobbar inom vård, omsorg och skola av samma skäl. Ser fram mot att få vaccineras när det väl blir min tur och det gäller även de som jag umgås med så man kan börja återgå lite till det normala utan att riskera hälsan hos tex min pappa som trots allt är 83 år!

Vi har trots allt haft två besök den senaste veckan. Först en av våra uppfödare som gärna ville titta på våra goldisar vilket vi gjorde utomhus med vettigt avstånd mellan alla utom hundarna. Idag kom min pappa för lite datorrelaterad hjälp och några utskrifter. Han blev ju tvungen att ställa in en resa i våras och har fortfarande inte fått pengar i retur från SAS så nu är de anmälda till ARN men det behövdes lite kompletteringar vilka fanns i diverse epost. Nu är det fixat i alla fall. Även med honom höll vi avstånd men vi borde vara rätt säkra alla tre eftersom vi inte träffar folk utanför en väldigt liten krets.

Nu ska vi börja undervisa eleverna på elprogrammet på plats i skolan från nästa vecka och mina teknikelever fortsätter på distans… För mig innebär det bara att jag är på skolan två mornar i veckan eftersom mina eltreor är på praktik. Känns lite konstigt men det ska blir skönt att åka till jobbet ändå!

Ny vecka på gång med ”löfte” om snö i stora mängder igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s