Nu börjar andra halvan av mitt första sekel!

Patrik, jag och Joakim

Då kom till slut den där födelsedagen… 50 år gammal säger man ju men jag känner mig inte gammal ännu! Corona ställer ju till det men Patrik, Ellen och Junie kom ner från Sundsvall för att fira mig och Joakim som faktiskt fyller samma dag som jag! En perfekt födelsedagspresent för 22 år sedan som inte går att slå på något sätt men jag kände mig väldigt firad igår! Förhoppningsvis kan vi fira när Helén fyller jämnt (ingen ålder anges på kvinnor!) i juli och då vara utomhus om inte Corona har lugnat sig eller alla är vaccinerade.

Idag fick vi låna Junie så hon kunde följa med på vår hundpromenad. Jag tog med kameran med det nya objektivet som jag fick igår, man måste ju testa direkt! 70-300 är ju inte direkt ett perfekt objektiv inne men utomhus har den näst intill optimalt omfång enligt mig! Sol, rätt mycket snö och ett gäng minusgrader är ju helt underbart väder!

När vi kom hem hade Junie sovit färdigt och efter lite lunch för oss alla tog vi ut hundarna på baksidan så de fick ”rasa av sig” lite och sen kom de andra ut så Junie skulle få se och bekanta sig med hundarna i full fart, inne kryper hon hela tiden bort till grinden där de är och verkar gilla dem lika mycket som de är nyfikna på henne, hundar och barn är en underbar kombination.

Några bilder tog vi förståss när vi var ute!

Efter allt nöje var det dags att ta lite tag i snön på husbilen, normalt blåser det bort innan det samlas högt men i år kom snön fort och utan vind så det vart runt fyra decimeter så jag ville få bort det innan det blev ännu mer eller började smälta och orsaka problem. Vi köpte en bra stege i somras som gör jobbet betydligt säkrare! När jag var nästan färdig kom ett blombud från Kent och Åsa, tack!

Avslutningsvis har jag till slut tagit tag i ett projekt som borde varit färdigt för två år sen… Jag fotograferar som sagt rätt mycket och testade för två år sedan att låta datorn styra kameran att ta två bilder i minuten i lite över en timme. Tanken var att göra en timelapse av bilderna men det blev inte av… När jag nu suttit hemma och arbetat har det varit ett perfekt sätt att koppla bort jobbet då och då så nu blev det av. En timmes soluppgång på ungefär två och en halv minut med lite skön musik till, rätt nöjd med resultatet!

En bra start på andra halvan av mitt första sekel helt enkelt!

4 kommentarer

 1. Hej, jag har precis hittat er blogg med mkt intressant läsning😊 vi köpte husbil i höstas ( har husvagn sen många år) vi har också hund, en schäfer och nu till min fråga vilken bil sele har ni till era hundar när ni åker?
  Mvh Jessica. V

  • Hej och välkommen hit! Selen som vi använder är från Allsafe och heter numera MIM Allsafe Bilsele. Vi har en medium för vår spaniel och large för golden, den finns att köpa tex här https://www.tinybuddy.se/products/mim-allsafe-bilsele?variant=8095860719704 även om vi köpte våra på CRT zoologiska som ligger rätt nära oss i Haninge. Våra hundar är med på allt och trivs utmärkt när vi fäller ner bordet och de sitter i soffan, hade vi bara en hade vi troligtvis ordnat med en förlängare så hunden kunde vara längre fram om den önskar. Vår senaste hund var ju valp förra året och hade en enklare sele men nu är det dags att köpa en riktig när han kommit upp i nästan full storlek. Lycka till på turerna med bil och hund.

   • Tack för länken, ska köpa en sån sele:)
    Har ni något inlägg om ställplatser, vad man behöver veta/tänka på (synliga och osynliga regler:) eller vet ni någon blogg som kanske skriver lite om vad man som ny husbilsägare kan behöva veta/tänka på.
    Mvh Jessica. V

   • Hej!
    De jag själv följer finns ju iofs på sidan men varahusbilsresor.se och mecamping.se är två som tar upp mycket. Nilla som skriver på våra husbilsresor har med hela resan från ren nybörjare till numera väldigt van husbilsåkare, hon skriver dessutom på ett bra sätt (och är trevlig!).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s