Vinter gillar vi!

Stockholm fick riktig vinter i år! När snön får ligga kvar i flera veckor, det är några minusgrader och den snö som fyller på är lätt att skotta undan då är det bara att passa på att njuta!

Både hundarna och vi älskar riktig vinter!

Förra helgen åkte vi upp till ”vår gamla skog”, alltså där vi bodde förut, och gick en lång promenad i skogen med hundarna, vissa delar av de spåret vi valde saknade helt fotspår från människor! Helt underbart även om det blev rätt varmt att pulsa i snön…

Alla hundarna kunde vara lösa utan risk att träffa andra människor!

Rundan är några kilometer och vi hade alla tre hundarna lösa större delen av tiden, de lyssnar riktigt bra alla tre (även om Atlas ibland ”inte hör” eftersom han är äldst)!

Ett snyggt pringlestroll vaktar i skogen

Slingan vi gick passerar rätt nära en förskola och barnen är givetvis i skogen ibland! Någon av dem hade varit kreativ med en pringlesburk, sånt tycker jag är kul!

Vi brukar alltid försöka arrangera något kort med hundarna tillsammans med Helén, mig eller båda men oftast blir det mest rörigt! Helén står för godiset och hundarna för närheten i alla fall!

Gruppfoto är inte helt lätt med tre överladdade hundar!

Vi fick en fråga om några kompisar kunde använda husbilen som sovplats om det inte löste sig med hotell vilket genast fick Helén att inse att städningen hoppade vi visst över när vi ställde av bilen i höstas… Bara att dra igång värmen och se ifall det räckte med 2kW på pannan. Delvis är svaret, den klarade av att höja temperaturen 23 grader vilket är mer än tillräckligt när vi åker under barmarkssäsongen och då använde vi inte gasolen alls vilket troligtvis hade hjälpt till rätt mycket. Minus 12 grader som kallast ute och då sjönk temperaturen i bilen till 11 grader. Mycket nöjda med det resultatet om vi nån gång får för oss att vintercampa, bilen är trots allt en inte riktigt en vinterbil. Det löste sig med hotell men husbilen är nu rätt färdig inför vårens resor. Vi hoppas på att kunna träffas lite ändå!

Vår Kabe som blev ersatt av husbilen

Förut hade vi ju husvagnar och då var det där med vinter mest mysigt men då ska vi komma ihåg att vagnarna vi hade var dels en vinterförberedd Adria och därefter en Kabe som ju redan från start är planerad för vintercamping. Båda vagnarna stod ute på Gålö när vi inte rullade och just där vi stod blåste snön nästa alltid av både vagn och så småningom standbytältet. I år har jag sett att de som tagit över platsen och köpte allt vi inte tog med oss har fått skotta taket på vagnen, precis som vi för första gången borstade av taket på husbilen när all snö kom. Troligtvis onödigt men varför chansa?

Från att vara vackert vintrigt har nu temperaturen börjat stiga över nollan och ett litet duggregn faller så snön börjar bli tung på taken och smälter så sakta bort. Här gled snön av halva taket mot baksidan så det dånade och hela huset skakade! Varken jag eller sonen hade varit med om att det skakade så vi var rätt överraskade! Helén har jobbat i natt och verkar ha sovit sig genom det helt.

Vi använder givetvis altandörrarna även på vintern och grillar året runt (dock mindre när det är kallt) så delar av altanen brukar vi skotta så det blev till att lite snabbt gå ut och röja bort den snö som rasat just där. Tung, blöt snö fryser snabbt till framåt kvällen har vi lärt oss efter att inte ha gjort jobbet några andra år…

I onsdags fick vi första tillfället att njuta av en kopp te i solskenet på altanen och det gav hopp om sol och värme. Vi var dock tvungna att sitta i lä annars var det mindre skönt…

Njuter av solen

Nu börjar till och med jag längta efter vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s