Vinterpromenad

Östersjön är delvis frusen än så länge

Äntligen lediga tillsammans igen så vi passade på att åka ut till Gålö och gå Havtornsuddslingan innan all snö försvinner. Parkeringen är bara delvis snöröjd men det räckte gott och väl för de som var där.

Själva slingan håller på att töa men i början var snön rätt lätt att gå i, mot slutet var det rätt moddigt så halkrisken var desto större. Helén lyckades halka och glida tillbaka på magen vid ett tillfälle, inte ens ett blåmärke, men då blev det inte något foto (lite rädd om livet är man ju). Oväntat mycket folk i det rätt tråkiga vädret, vi såg väl ett tiotal på de timmar vi gick. Den första vi träffade på var en bekant inom hundvärlden som kom med sina fyra jaktcocker, härliga allihop! Kul att träffas och få snacka några minuter.

Otroligt vackert men jag förstår de som inte vill bo och arbeta i skärgården på vintern! Det blåste en del så flera ställen gick bort för vår fika innan vi till sist inte ville gå längre utan fika! Det blåste mindre men långt från vindstilla.

Jag fick en ny stolsryggsäck av pappa när jag fyllde år som är relativt liten, 30 liter, och perfekt att ha med på en dagstur eller liknande. Första testet idag och jag är mer än nöjd! Izidor vaktade den när jag skulle fota sådär artistiskt nere vid vattenbrynet (han kanske vaktade fikat som låg på sitsen) och sen fick han lite fnatt!

Nackdelen med tövädret är ju all skit som kommer fram… Om jag fick bestämma (och det får jag nog inte) skulle snön försvinna fort när den väl försvinner. Jag antar att vi som vanligt kommer att få minst en omgång snö till innan våren.

Det som göms i snö…

Men än så länge finns de snö och då kan man ju alltid ta bra bilder på den godricka som slinker ner!

God öl som dracks igår!

Inte direkt synd om oss med andra ord!

Bilderna idag är blandat från Heléns telefon, min telefon samt stora kameran med stora objektivet på. Olika kameror för olika objekt. Ledmarkeringen är fotad med maximal zoom men det mesta i så öppet läge som möjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s