Sportlov – men familjen jobbar…

Så är det faktiskt hos oss det här året. Helén jobbar långvecka, Joakims ledighet är slut men jag är ledig! Förra veckan lämnade vi in husbilen och i tisdags ringde Robin och sa att den var färdig men vi fick inte hämta den förrän onsdag då limmet behöver härda över natten, passar utmärkt eftersom Helén var ledig på onsdagen…

Vi hämtade bilen, betalade en massa pengar och körde hem. Halvvägs hör jag något som slår i golvet ordentligt men kan inte se något och inget skramlar så jag körde hem (ett par kilometer totalt) och kollade när vi var parkerade istället. Enkelt att se ”felet” en av grabbarna hade glömt sin verkstadslampa på bordet och den åkte i golvet i första rondellen givetvis. Bara att åka och lämna lampan och snacka lite med killarna på verkstan (samtidigt som den glömske fick några gliringar). Glada miner och förhoppningsvis fortsatt bra bemötande! Man ska vara rädd om de mekar man tycker är bra!

160W solcell var precis vad som fick plats framför TV-entennen

När vi beställde jobbet och grejerna var vi inställda på 120W panel men Tony tyckte att vi skulle försöka med en 160W som inte kostar speciellt mycket mer. Den fick plats, precis! Ovanför förarplatsen hamnade regulatorn som även den blev uppgraderad men den här gången utan extra kostnad då leverantören hade leveransproblem och ersatte till samma pris. MPPT är det givetvis men lite mer avancerad än standard med digital display och lite andra möjligheter. Jag hade nog gärna sett omvänd placering för att det är lättare att komma åt att se vid passagerarplatsen och kablarna borde blivit lite kortare men nu är det monterat och laddar!

Solarmare MPPT 20A

Uttag för laddning via USB direkt i panelen är positivt och sen finns ett RJ45 (internetkabeluttag för alla ickenördar) som jag har lite svårt att få reda på vad man kan göra med, instruktionsboken är minimal! Vi har ju en router i bilen och det skulle vara kul att kunna koppla upp och se hur mycket den laddar tex, kan även bli att jag fixar någon form av batteriövervakning på annat sätt… Min inre nörd har vaknat!

Inget mer åka med bilen före service och besiktning blir det, vi har för mycket annat att göra på helgerna helt enkelt! Påsk verkar vara första helgen som är ”ledig” för oss båda så kanske det blir en tur. Joakim klagar inte om vi lämnar honom hemma som husets herre! Han börjar tänka i banorna att flytta hemifrån men först behövs ett fast jobb vilket inte är så lätt just nu.

Solen lös vackert i skogen idag

När vi inte har något att göra (och alltid oavsett) blir det gärna någon aktivitet i skogen med hundarna. Igår la vi spår som motsvarar öppen klass viltspår som ska ligga 12-24 timmar. Alltså blev vi lite fundersamma när det började snöa igår!

Mer snö än så blev det inte

Det blev knappt så det täckte trädäcket… Inga problem med dagens spår alltså! Knasen är ju den enda som inte är champion ännu (vintern kom imellan) så han gick först och det märktes att det var ett tag sen, han klarade dock spåret utan allt för stora problem!

Knasen älskar att spåra och skanken vill han ha!

När han gått färdigt var det dags för Izidor som fått vänta i bilen när Knasen gick så han var rätt taggad! Helén var inte riktigt beredd på det tempot han startade med men han var säkerheten själv trots lite för högt tempo! Skytten bakom kunde inte ha hanterat sitt vapen korrekt mest pga alla skratt som blev resultatet! Provformen viltspår är ju en simulering av eftersök på skadat djur och domaren är tänkt som den skytt som ska förkorta djurets lidande. Kan ha gått lite för fort men som sagt helt spårsäkert!

Härligt spårarbete av Knasen och Helén

När vi gått det spåret åkte vi hem och ”bytte hund” till Atlas som är både svensk och norsk viltspårschampion. Vi hade inte varit helt populära när vi åkte iväg med de andra men när det var hans tur hoppade han in i bilen direkt! Han är lugnare och noggrannare i spåret. Alla sidospår utforskades men hela tiden hade han stenkoll på var spåret egentligen gick, han är otroligt säker i spåret!

Atlas klarade (givetvis) spåret

Resultatet av övningarna är tre nöjda och trötta hundar som nu ligger och sover lite inför nästa promenad eller lekstund!

Utslagna hundar i hallen!

Nu väntar en jobbhelg för Helén och vi andra får föra oväsen någon annan stans än inne i huset. Lite fix i husbilen känns det som, med en massa avbrott för att kolla laddning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s