Gålö och Havtornsuddslingan – igen

Underbara Havtornsuddslingan på Gålö

Jag har ju lite problem med sömnen och då speciellt att sova länge på morgonen, normalt när Helén jobbar brukar jag kunna dra mig tills hon kommer hem men idag slutade hon klockan åtta och min kropp tyckte jag skulle upp vid halv sju. När hon kom hem hade jag varit på morgonpromenad med hundarna och var nästan färdig med frukosten samt var ”färdigpackad” för en tur till Gålö. Packningen var lätt eftersom jag har lite känningar i ryggen fortfarande men vi skulle ju bara gå lilla Havtornsuddrundan på ca 4,5 km (upp och ner…) så det var systemkamera och en termos med te samt första förband i min lilla kameraväska. Rundan tog väl 1,5 timmar och var underbar!

Bara jag och våra Golden, Atlas fick ligga hemma och mysa med Helén när hon sover, tre hundar är lite för mycket på den rundan med alla trappor om de inte får vara lösa och det får de inte från 1:a mars om man inte har stenkoll på dem.

Svårt att få bra bilder när hundarna sitter i skugga och solen lyser fint i bakgrunden

Knasen har grimma för tillfället eftersom han har haft ett sår på halsen, vi återgår till normalt koppel inom kort, och jag påmindes om när vi hade samma grimma på Zimzon och ryktet gick i området om en aggressiv golden med munkorg. Grimman används för att få hundar att dra mindre utan att skada, när de drar följer liksom inte nosen med eftersom grimman ligger just över nosen, några problem att öppna munnen är det dock inte så vi får precis som vanligt hålla koll på vad han kan hitta. Rätt kul hur människor utan koll kan starta rykten, alla vi kände visste hur den funkade men vi lät de okunniga fortsätta spekulera och småhundsägarna gick omvägar runt vår aggressiva hund, snällare hund fick man dock leta efter.

Underbar runda i kyligt och klart väder. Marken var till största delen frusen så vi slapp leran. Inte mycket människor ute, kanske beroende på att det var tidigt och fortfarande rätt mulet och blåsigt där hemma. Gålö har nästan alltid bättre väder! Lite kul att se några som uppenbart hade övernattat (de låg fortfarande i sina hängmattor) nere vid stranden, personligen föredrar jag husbil och värme!

Småbåtshamnen är fortfarande istäckt till största delen

Hela Gålö är ett naturskyddsområde där viltvården sköts av Jägareförbundet. Vintertid handlar det om stödutfodring om snön blir djup, sätta upp saltstenar och allmänt hjälpa djuren att överleva. Jakt och viltvård är inte bara att springa ut i skogen och skjuta djur utan ska vara en helhetsinsats där djuren ska tas omhand så mångfalden i naturen får bästa möjliga chans.

Snart förbrukad saltsten på ungefär två meter lång stam

Knasen och hans syskon fyllde ett år i måndags vilket givetvis firades med paket, nya oförstörbara leksaker som faktiskt håller bättre än vanligt, Kong är King! Jag satte ihop ett litet bildspel över hans första år som las upp på facebook givetvis!

Knasens första år i bild/filmformat

I tisdags fick jag upp på facebook att det var 4 år sedan vi tittade på vår husbil för första gången. Vi lyckade missa Micke som hade koll på bilen (och nycklarna) men det var inte svårt att hitta den på gården efter att ha frågar en annan säljare.

Otroligt spännande att få se bilen och otroligt frustrerande att inte kunna gå in i den! Micke hade ju gått för dagen och arbetade inte heltid så vi fick vänta flera dagar till nästa gång och då hade de redan monterar lite grejer som vi inte riktigt hade beställt men det enda som vi bad dem att ta bort var radion eftersom det låg en lite roligare variant från JVC hemma för ett pris som var ungefär hälften av deras motsvarande.

Nu blir det slappa i soffan tills Helén vaknar, Trevlig lördag önskar jag er alla”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s