En kort helg med underbarnet och hennes föräldrar

Vårtermin innebär att jag inte har några lektioner på fredagar, det kan dock komma annat som behöver göras. I fredags var det studiedag och vi skulle ha en föreläsning på distans men den blev tyvärr inställd pga sjukdom. Vår plan var sedan länge att åka till Sundsvall för att umgås med vårt barnbarn och hennes föräldrar och samtidigt hjälpa till med lite i köket som står lite stilla just nu, det tar på krafterna att ha småbarn!

Det kom lite snö…

På onsdagen började det snöa och det var klass 1 varning för snö och starka vindar, det stämde rätt bra! Jag började förbereda mig på att det kanske inte vore speciellt bra att åka upp även om vi båda längtar efter just det. Dessbättre kom lite högre temperaturer och vägarna var så gott som helt snöfria på fredag förmiddag så det var bara att sticka! För ovanlighets skull gick resan utan några som helst stop så redan strax efter tre kunde vi börja mysa med godingen,

Helén och Junie

Vi hade med oss lite Duplo som både Patrik och Joakim hade när de var små vilket visade sig vara en riktigt hit! Junie var speciellt sugen på de figurer som fanns med.

Junie bekantar sig med en Duplo elefant

Vi bestämde oss för att åka till Bauhaus tidigt på lördagen för att köpa lister och fog till kaklet i köket så en halvtimme efter öppning var vi på plats. En hel del letande efter just rätt lister och sen lite osäkerhet kring vilka verktyg som Kent lämnat kvar (vi köpte nya) för både det jobbet och även bredspacklingen av väggen inför tapetsering samt givetvis det som behövs för tapetseringen inhandlades och när vi kom tillbaka tog Helén hand om Junie, Ellen satte igång med fogningen av kaklet och jag assisterade lite där det behövdes.

Fogat och delvis putsat.

När Ellen hade kommit en bit på väg och fogen börjat torka gick Patrik efter med svampen och snyggade till. Det tog lite tid men vilken skillnad!

Efter lite middag fixade vi även listen mellan kakel och överskåp och i morse hörnlisterna. Allt tillsammans blev otroligt bra! Tyvärr missade jag att ta en bild när allt var på plats…

Junie äter bär med sked

Även Junie har jobbat bra den här helgen, hon står helt utan stöd och byter leksaker under tiden, hon sätter sig sen kontrollerat. Helt plötsligt när vi jobbar testar Patrik hur det funkar med hennes fina lära-gå-vagn, Patrik är beredd bakom men det hade inte behövts, hon gick så bra själv!

Även hemresan gick bra, hundarna var som vanligt helt galna när vi kom hem även om vi vet att de älskar att vara hemma med Joakim så är vi tydligen saknade. Tack även till Heléns bror med familj som tog hand om Atlas under tiden, tre hundar är minst en för mycket enligt Joakim!

Nästa besök är i praktiken bokat men vi saknar det lilla glädjepillret redan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s