Hemmahelg (som vanligt på vintern)

Mysigt morgonpromenad i kallt vårväder

En hel vecka har snart gått igen! Mestadels jobbar jag hemma men två morgonpass har jag i skolan varje vecka. Oavsett om jag är hemma eller jobbar på skolan vill jag ta morgonpromenaden med två eller tre hundar varje morgon. Vissa mornar är lättare än andra men så länge det inte regnar och blåser samtidigt är jag nöjd! Jag började med den vanan när skolorna gick på heldistans bara för att komma ut, tidigare tog alltid Helén den rundan, och på något sätt starta dagen med en ”resa” när jag inte sätter mig i bilen.

Solen sken även i fredags

I onsdags åkte jag och vaccinerade Atlas och Izo för kennelhosta, tänk om det vore lika enkelt att få det där andra vaccinet. Det enda problemet med dem hos veterinären är väl mest att de hela tiden ska hälsa närgånget på personalen där. Vaccinet fick de via nosen vilket i alla fall spruträdda jag uppskattar. Munskydd på gällde om man ville vara med så munskydd fick det bli! Vi uppskattar vår ”lilla” veterinärklinik, Haninge Djurklinik, som alltid är trevliga, tar rimligt betalt och oftast ser till att vi får tid även om det kanske egentligen inte finns någon tid när det är lite brådis/akut.

Skolan jag jobbar på har tagit upp en uppskattad grej under pandemin. Någon fredag då och då får personalen hämta ”lyxmiddag” från vårt underbara kök så det hoppade jag på till igår. Otroligt gott så vi hann inte ta någon bild! Den här gången var det kopplat till förra veckans inställda föreläsning om motivation, tanken var helt enkelt att vi ska känna oss uppskattade!

Hund på jobbet är uppskattat av de flesta!

Givetvis passade jag på att hälsa lite på en kollegas hund som fått följa med när hon inte fick vara på dagis! Underbart glad tjej! Min huvudsakliga motståndare förra året gällande sötast hund på digitalt möte!

Knasen och Atlas

Givetvis var inte konkurrensen speciellt svår att slå! Valpar trumfar de flesta och Golden är extremt söta som valpar! Bilden är från Knasens första dag hos oss och det första mötet med en något fundersam Atlas.

Årets husbilsplantor? Tomater ska det bli i alla fall!

I brist på husbilsåkande och andra kul grejer har vi börjat så och förgro lite tomater, paprika och gul lök (från frö, felbeställning) och det börjar ta sig!

Gammalt trasigt och lite halväckligt utbytt mot nytt och snyggt!

Efter ett antal år med en halvtrasig knappuppsättning på ”ungdomstoan” tröttnade jag och beställde hem och bytte ut plastprylarna! Alla delarna som ligger bakom de nya spolknapparna ska sitta ihop i en enhet vilket de nog inte gjort sen badrummet blev färdigt för 6 år sen! Ungdomarna har inte brytt sig och vi andra har knappt varit på övervåningen förrän nu när jag jobbar hemma. Gustavsberg är föredömliga, bra video på Youtube om hur bytet ska göras och bra hemsida med mycket bilder och sprängskisser på åtminstone den WC´n!

Nästa vecka blir det ”normalt” jobb på skolan, husbilen ska servas (dyrt!) och Knasen och de flesta av hans syskon ska röntgas. Givetvis allt på torsdagen som är den dag jag har lektioner ända fram till kvart över fyra…

Torvalla LCV tar gärna emot en dag innan och har inte heller något emot att vi hämtar på fredagen så det kommer att fungera bra! Sen är det bara besiktning veckan efter så är det fritt fram att köra runt igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s