Premiär för husbilen i år

Alla tre hundarna undrar varför vi är ute när de inte är det

För några veckor sen fick vi solceller och täthetskontroll avklarat och den här veckan fick även bildelen sin service. Bilen är nu fyra år så det var dags för kamremsbyte utöver vanlig service, en massa pengar ska ut med andra ord! Men… Torvalla LCV som servar vår bil testar i år med ”försäsongsrabatt” på hela femton procent! Det svider fortfarande men 13.800 är betydligt trevligare i alla fall! Hoppas att de fortsätter med rabatten, vår bil står ju hemma så vi kan lämna in den bara det är barmark.

Nyservad bil som snart ska bli packad med allt vi behöver.

Vi har haft många tankar och riktningar kring vart vi skulle åka i helgen men till slut blev det Gålö Havsbad som ligger nära, har fin natur och vi trivs i området. Några timmars jobb med att fylla upp husbilen med allt som behövs (än så länge saknar vi bara tre kuddar) inklusive vatten sen åkte vi iväg. Campingen är åretruntöppen men receptionen är inte bemannad, bokar man i förväg hämtar man bricka etc i ett säkerhetsskåp, men det var bara att ringa så kom hon och öppnade upp. Överallt står det om anpassningar till Corona men det är rätt glest här och vi har ju allt vi behöver i bilen så det känns tryggt.

Närmast kameran är långliggarna men längre bort där vi står är det glesare.

På plats blev det enligt någon form av tradition en fika i solen så länge som vi tyckte det var skönt och sen gick vi in i värmen nån timme innan eftermiddagens hundpromenad.

Fika med Cola, gifflar och lite kakor i solen

En av anledningarna till att vi trivs här är all underbar natur med markerade leder för promenader/vandringar från några kilometer till över milen, de flesta är dessutom rundslingor så vi slipper gå tillbaka samma väg. Vår normala eftermiddagspromenad är inte speciellt lång men igår blev det några kilometer på den korta rundslingan. En del backar som talar om att vi rör oss för lite under vintern men i stort riktigt skönt!

Hundarna älskar att vara ute i naturen! Fotosessionerna däremot är jobbiga enligt dem, två ska hela tiden vara med mig och en med Helén, så man får vara snabb!

När vi kom tillbaka var det dags att skåla in säsongen för i år och så småningom börja tänka på maten, ren njutning med andra ord!

Traditionsenligt invigs campingsäsongen med Prosecco!

Är vi på camping och det inte regnar används så gott som alltid grillen och givetvis även igår. För att göra det lite enklare med matlagningen valde vi ett par fläskkotletter, haloumi, kall bea och bara en sallad till det, smakar lika gott som alltid!

Grill på gång! Älskar alla våra Weber-grillar!

Det gör inte direkt ont att grilla med massor av utsikt! När vi satt och åt tyckte jag att det lät som en hund drack vatten men alla var hos oss så jag tryckte iväg den tanken. När jag lite senare behövde besöka toan så upptäckte jag anledningen till ljudet, blandaren i duschen läcker!

Läckande kran för första gången på 14 år

Vi har haft husvagn och numera husbil sedan 2007 och det här är första gången vi drabbas av frostsprängda kranar. När vi fick vår Kabe husvagn levererad läckte toan men då var det inte vi som orsakat problemet så det räknas inte! Om jag förstår det rätt finns det två system för vatten i campingfordon, ett tryckaktiverat och ett elektriskt. Vi har elektriskt. I husvagnar finns oftast möjligheten att stänga av bara pumpen men det är sällan jag ser det i husbilar, nu hade det varit praktiskt!

Läckan sitter ju i ett våtrum och verkar inte läcka någonstans där det inte ska vara vatten och den tillfälliga lösningen är att så fort vi använt vatten stänger vi av 12V och öppnar kranen i köket för att släppa på trycket, sen slår vi på 12V igen och inget läcker. Funkar för en helg men jag får åka och fixa en ny i veckan, ska bara kolla om jag kan montera bort den läckande först.

Pojkarna ligger på rad

När vi vaknar ligger hundarna oftast såhär men så fort de märker att vi är på gång ska åtminstone Atlas upp i sängen!

Så fort jag lämnar min säng tar Atlas över den!

Nu är det dags för frukost och promenad med hundarna i det än så länge vackra vädret, har vi tur kanske vi träffar en kompis på rundan…

5 kommentarer

  1. Vilket härligt ställe!! Vi gillar också att stå på ställen där det finns rundor man kan gå i skogen (gärna välmarkerade 😃). Trist med kranen men sånt som händer tyvärr…. vår blandare i duschen har spruckit två gånger!!! Märkligt att de inte har bättre kvalite på sådana saker!!!
    Tur ni i alla fall kunde fortsätta helgen och slapp avbryta!
    Ha det härligt!🚍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s