Godkänt i år igen

Torsdagar slutar jag strax efter fyra och av någon underlig anledning hade jag lyckats boka besiktning av husbilen lite tidigare än så. Allt löste sig utan någon egentlig insats från min sida, eleverna hade några inställda lektioner pga prov och annat, så sista lektionen började fyra timmar tidigare än planerat. Efter det var det bara en lektion och ett möte med stödet och allt var klart före tre.

Tungt fordon innebär att man inte har speciellt många besiktningsstationer att välja bland utan det är närmast till Jordbro som tog emot och testade bilen lika positivt som vanligt de senaste åren.

Husbilen blev givetvis godkänt!

Vi flyttade ju till Västerhaninge för närmare trettio år sen och den stationen var den enda innan konkurrensen blev fri och alla andra skulle slåss om kunderna (utan att sänka priset!). På den tiden undvek många stationen i Jordbro helt enkelt för att det fanns en ”surgubbe” där. Jag valde ett år för länge sedan att åka till en annan station och de var lite frågande till varför jag inte var i Haninge, när besiktningen var genomförd hade han kollat var vi brukar besiktiga och kom ut med en skön kommentar om att han förstod varför jag åkte till dem istället, gubben var ökänd! Det är länge sen och han slutade för många år sen, alla där som jag träffat sen dess är bra och riktigt trevliga! Även han bättrade sig dock de sista åren och kunde till och med skämta med mig när jag fick min årliga arbetsorder!

Läckande blandare

Veckan har annars bestått av byte av blandare i duschen i husbilen. Vi upptäckte ju att den inte längre kunde hålla sig förra helgen och jag hade inte lust att betala ännu mer för ytterligare ett verkstadsbesök (två redan i år).

På pappret enkelt men trots en massa bra förslag från Dethleffsgruppen på facebook fick jag ta till grundläggande verktyg i form av morakniv och lite kraft.

Den lilla pluppen i mitten ska bort!

Alla rekommenderade en liten skruvmejsel men morakniven är spetsigare och mer än tillräckligt stabil och är man lite försiktig lämnar den betydligt mindre spår efter sig. Åtta skruvar sen var hela panelen borta och kranen borde vara enkel att ta loss…

Pressvariant av slangklämma

Givetvis har de använt en snabbvariant av slangklämma som är nästan omöjlig att få bort! Jag gav upp och kapade slangen istället…

Det orsakade inga problem eftersom den nya blandaren hade slangar istället för direktanslutning! När jag matade tillbaka slangarna blev det däremot problem eftersom de nu var lite längre så kallvattenslangen veckade sig givetvis.

Bara att ta ut lådorna i köket och åla sig in för att justera ett buntband så slangen fick lite mer rörelsefrihet. Låter enkelt men väger man tresiffrigt (som jag gör) är det lite trångt! Det gick även om det var knappt men då var jag så nära att envisheten vann över allt motstånd.

Nu fungerar allt och läcker inte (vad vi vet).

Glad påsk alla vänner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s