Naturen är anledningen

Så är det för oss med Gålö! Vi älskar att röra oss i naturen ute på Gålö, speciellt längs Havtornsuddslingan som går längs vattnet nästan hela varvet. Den är ”bara” 4,5 kilometer men då missar man ett antal höjdmeter i beskrivningen.

Knasen och Helén väntar på sin tur att ta sig ner

Där Knasen väntar är det en av några sektioner där de valt att bygga trappor. Här går den dock inte riktigt tillräckligt långt utan sista biten ner får man hålla sig i ett rep om det känns osäkert.

En annan sektion med trappa som är ganska brant

Men allt är värt det när man kan få utsikter som den här!

Helén och våra hundar står och ser snygga ut!

Lördagskvällen skulle enligt SMHI bli en del regn så vi planerade för inomhusmat i form av färsk ravioli. Tyvärr (eller vad man nu ska säga) hade SMHI fel och regnet kom inte förrän efter nio på kvällen och vi hade strålande sol fram till lunch och sen lite mulet (och kyligt) men fortfarande uppehåll, så vår runda med hundarna följdes av lite mys inne i bilen med Louise Hoffsten på musikspelaren.

Eftermiddagens promenad blev samma runda som fredagens men i motsatt riktning och sen blev det tillbaka in i bilen för mer mys, middag och Lets Dance. Vi har Telias TV-utbud hemma och kan se alla de kanalerna via nätet så länge vi har täckning. Campingen har wifi med acceptabel täckning så vi kopplade upp vår Dovado router mot det så att vår chromecast har något att koppla sig mot (annars delar vi från en telefon). Funkade bra på fredagen men under Lets Dance fick vi starta om den så vi missade en dans…

Det lilla regnet som föll under natten fortsatte även på morgonen så efter lite morgonmys i sängen valde vi att ta den kortare rundan med hundarna och sen packa ihop och åka hem. Vi märker av att det är en hel del djur som rör sig i skogen på hur hundarna hela tiden vill spåra iväg åt sidorna, för en gångs skull såg vi rådjur som stack iväg när det såg oss, för det mesta visar de sig inte alls eftersom vi hörs när vi rör oss.

Blå söta blommor hinner inte rymma!

En klar fördel med camping är tillgången till tömning av toa och gråvatten så man slipper lösa det hemma. Gråvattentömningen för husbilar finns utanför campingens grindar och där finns även en toatömning som kan användas även av de som inte ligger på campingen, givetvis mot betalning, vilket vi gillar.

Bilen tvättades i höstas och höll sig rätt ren fram till det senaste snöfallet men vägen tillbaka resulterade i ett ordentligt behov av tvätt!

Vi hade givetvis glömt några grejer, främst salt och kryddor (och några kuddar som inte är helt nödvändiga). Blandaren i duschen ska bytas och bilen besiktigas på torsdag sen är den redo för nya resor, när det nu blir.

Sammanfattningsvis en riktigt bra helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s