Sundby Gård

Sundby Gård är ett friluftsområde/ridskola/resturang etc som ligger i Huddinge i södra Stockholm. Jag är uppväxt i Huddinge så Sundby är en del av min uppväxt, utflykter med familjen och diverse skolaktiviteter har varit där. Inga problem att komma dit från centrala Huddinge med bil, buss, cykel eller vad man nu föredrar och bra tillgång till parkering. Vi har inte åkt dit på några år, även om vi ofta passerar, men idag tänkte vi gå morgonpromenaden med hundarna där. Bra miljöträning eftersom stallet är aktivt så hästarna är nära.

Hästarna är nära när man passerar Litografiska muséet

På området finns även ett Litografiskt museum där det tydligen ska finnas ett stentryckeri enligt min tidigare chef, själv har jag aldrig varit inne vad jag kan komma ihåg. Hela slingan är öppen för ridning så vi som har hundar med oss få vara beredda på det, inga var dock ute i förmiddags när vi var där.

Snyggingarna visar upp sig vid Litografiska muséet, lätt att få kontakt när jag har hästar bakom mig

Två lösa hundar såg vi istället, den första mötte vi, den vände och försvann och vi såg inte till varken den eller någon ägare under resten av slingan. Det kan vara så att ägaren tältar i skogen vilket är rätt vanligt har jag förstått.

Den andra hunden kallades in och reagerade direkt, kändes som en trygg hund.

Lätt promenadväg med bra underlag.

Vi mindes slingan som rätt lagom lång men den var bara lite över två kilometer… Dock en hel del backar men inte speciellt jobbigt. På sina håll lite blött men man tog sig fram torrskodd utan problem.

Jag mindes en plats som skulle vara perfekt för en fika och visst var den det men givetvis hade några tältat där under natten och slagit läger ordentligt, kanske hundägaren? Vi valde att gå färdigt och sätta oss vid en av grillplatserna på den stora gräsytan som ligger vackert med utsikt mot sjön. Det finns lekplats och på sommaren sätter de upp nät för bollspel men vi tog en plats lite ifrån lekplatsen och de lekande barnen som redan var på plats.

Skön fikastund med utsikt över sjön

Hemma igen blev det en stund i solen på baksidan följt av varma mackor som lätt lunch.

Ha en fortsatt skön påsk! Själv är jag nu ledig i tio dagar men Helén ska jobba hela nästa vecka tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s