En nästan perfekt hemmahelg

Hela helgen har varit uppehållsväder, mestadels sol men en del vind. Med tanke på att vi är precis i början av april och mina minnen på Facebook mest innehåller bilder med snö de senaste dagarna har vi haft rena sommaren!

Vi inledde ju med en tur på Sundby Gård på fredagen men lördagens promenad blev här hemma. Vi satt och njöt i solen på altanen ett tag medans hundarna njöt av att det är tillräckligt torrt för dem att kunna njuta av tomten. På eftermiddagen åkte vi till skogen och la viltspår som vi skulle gå dan därpå.

Förväntansfulla killar som vill gå viltspår!

Alla tre spårar bra men det är stor skillnad på hur de genomför arbetet! Knasen är fortfarande ung och lättstörd av alla dofter som finns i skogen, Izidor (som fick vänta i bilen när Knasen gick) spårade snabbt och med hög energi och synbar glädje hela vägen och slutligen Atlas som spårade noga men fortfarande rätt snabbt.

Tre korta klipp från söndagens viltspårsträning.

När vi var på väg till bilen efter sista spåret plingade telefonen och kvällen blev snabbt ändrad till BAS-gruppsmöte med våra grannar (Bastu-Alkohol-Skitsnack) vilket alltid är mycket trevligt! Vid niotiden började det blåsa och det blev bara mer av det så när vi började få springa efter tallrikar och glas avslutade vi umgänget. Som vanligt kommer det ingen bild därifrån, även om det kanske finns…

Nu när jag sitter och skriver det här på måndagsmorgonen snöar det ute så timingen med både spår och BAS-gruppsmöte kunde inte varit bättre.

Jag har givetvis hunnit med att dricka tre olika påsköl under helgen och avslutar med en bild på vår lokala favorit som även vann diverse tidningars tester av påsköl i år.

Pumpviken Påsköl från Nynäshamns Ångbryggeri.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s