Jogersö – igen!

Helén bestämde oss för att åka till Jogersö och jag sa inte emot, vi trivs där för en helg. Resan ner tar normalt 1,5 till två timmar men nu var det nån som missat att det var ett vägarbete eller nåt och kört in i den däckstrave som skyddar just vägarbetet. Fredag eftermiddag så det var väl förhoppningsvis ingen som arbetade just då.

Ca en halvmil kö för oss som nog tog en timme ungefär, när kön var som längst sa de en mil på Radio Stockholm! Trist för de som var inblandade, långtråkigt för oss som satt i kön och arbetsamt för räddningspersonalen.

Lite kul att sitta och titta på hur andra klarar situationen. I bilen framför behövde passageraren akut lätta på trycket så hon hoppade över barriären och gjorde det som behövdes samtidigt som kön rullade sakta framåt, hon behövde knappt jogga för att hinna ikapp. I en annan bil satt ett barn och spelade Sten-Sax-Påse med de som satt i bilen bakom.

Mindre bra exempel fanns givetvis också, bilar som körde om i vägrenen, bilar som bytte fil fram och tillbaka för att tjäna några meter (eller förlora) och alla andra varianter.

Vi var framme på campingen ungefär halv åtta. På plats och maten på bordet strax efter åtta, då hade hundarna fått mat och solen precis börjat försvinna bakom träden men shorts och t-shirt en bra stund till!

Vi trivs på campingen och vi trivs i omgivningarna även om det just i år verkar vara rejält med fästingar, vi har nog plockat av ett tjugotal från varje hund efter promenaderna i skogen. Onödiga djur!

Nåt annat som är lite kul är mängden husdjur som finns på campingar, hund finns i nästan varannan husbil eller -vagn och någon enstaka katt finns givetvis även om det inte verkar vara så vanligt att kattägare har med sig sin kompis, eller så campar de inte!

Campingen ligger ju precis vid en stor strand och det finns ett litet hundbad en bit bort men där är det inte sand och just nu är det fullt av pollen eller frön från träd så det blev inget bad för nån av oss tyvärr.

Förra gången vi stod här fanns en riktigt fin veteranbil och i år satt vi och njöt av en Impala cab. Kul när gamla bilar används, här fanns det dragkrok och de drog en T@B.

Nytt för i år är en höghöjdsbana. Det finns en låg bana också men med samma typ av ”svårigheter”, om den är för träning, lek eller små barn har jag ingen koll på.

Som en del av banan åker man zipline över den stora gräsmattan vid stranden, fram och tillbaka. Farten var inte speciellt hög jämfört med många andra ställen jag sett men lutningen är inte stor heller…

Oavsett hastighet är det inte direkt något som lockar oss.

Nu är det ju tyvärr söndag och vi ska väl så småningom rulla hemåt (förhoppningsvis utan olyckor) men helgen har varit precis som den ska vara när man är ute med husbilen. Solig och inte speciellt mycket blåst.

Hoppas att yngste sonen haft en skön helg utan sina föräldrar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s