Sommarlov!

Så skriker eleverna när de avslutar vårterminen, vi lärare kanske inte skriker ut det men semestern är välkommen, speciellt i år!

En av mina underbara studenter med den härligaste kostymen på länge!

Jag har jobbat som lärare i femton år, alla på samma skola, och älskar mitt jobb! Att få umgås med unga människor som är på väg att bli vuxna är underbart. Men det är samtidigt krävande så ledigheten behövs och är välförtjänt. Ledigheten har givetvis varit välförtjänt även när jag arbetade på lager, i butik eller på kontor men nu tar vi alla ledigt samtidigt och inget arbete kommer att läggas på någon annan bara för att jag är ledig.

Helén och hundarna på Jogersö

Bäst spenderar vi givetvis sommaren tillsammans med våra hundar men Helén har några veckor kvar till sin semester. Dessbättre är hon långledig nästa vecka så då hoppas vi att vi kan åka upp till Alnön över midsommar och kanske hjälpa till lite med renovering av en av stugorna om vädret är med oss. Oavsett det kommer vi säkert att ha väldigt trevligt och äta (och dricka) gott!

Junie i lekparken

Förra onsdagen hade jag studentutspring på skolan och eftersom jag hade en trea var det en dag med en del aktiviteter. Helén å sin sida satte sig på tåget och åkte till Sundsvall där hon blev hämtad på stationen av Patrik, Ellen och Junie. Efter att hon fått njuta av Junie ensam i ett par dar åkte även jag upp på fredagen efter jobbet (slutade lite tidigare…) och passade samtidigt på att skjutsa yngste sonen till hans kurs eftersom det nästan ligger längs vägen. Skön körning upp och jag var framme vid halv fem för att umgås med den lilla familjen en helg.

När farfar kommer ska han läsa bok, det är sen gammalt!

Lika kul som vanligt att komma upp och som vanligt försöker vi underlätta lite för dem. På lördagen tog vi med oss Junie till lekparken så föräldrarna kunde åka till Ikea i lugn och ro, resultatet blev en barngarderob och en förvaringslösning för leksaker.

Det finns mer än en sorts gunga på den nybyggda lekplatsen. Givetvis använde hon alla varianter tillsammans med någon av oss.

Underbart är kort sägs det men vi hann med att hjälpa till med montering av det nyinköpta och en sväng till återvinningen med allt skräp som blir efter grejer från Ikea. Junies rum börjar bli färdigt för användning!

Junies nya leksaksförvaring är hopbyggd !

Som vanligt blev vi bortskämda med god mat av de unga tu. För första gången på flera år (för oss alltså) användes en raclette, kul sätt att laga mat socialt.

Sista veckan på jobbet och redan idag bestämde jag mig för att det var dags för mig att skrika ut (inombords givetvis!) att det är SOMMARLOV! Ett normalt år åker vi iväg nånstans och äter gott, tittar på något sevärt och har en bra dag som avslutning på läsåret men inte nu under pandemitider. Vår rektor hade fixat fram en ”glassbil” som serverade Guteglass och kaffe till oss. Mycket god glass med härliga smaker som ”Kanelbulle”.

Inte lika kul är det när kollegor slutar, speciellt inte de som lyser upp vardagen lite extra, och i år var ett sånt år tyvärr. Men som vanligt går livet vidare och det finns många andra som lyser upp och kanske även några nya?

Ett antal veckor med väldigt lite planerat känns riktigt bra, nu är det bara att vänta in Heléns semester så vi kan njuta tillsammans. Nästa gång jag går in på jobbet är inte förrän i mitten av augusti!

GLAD SOMMAR önskar vi alla vänner och alla som vi känner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s