Midsommarfirande på Alnön

Kanske inte alltid så varmt på midsommar! Men Junie är lika söt ändå!

Att vi skulle till Alnön och hälsa på Patrik, Ellen, Junie och Ellens föräldrar bestämdes förra gången vi var uppe. Midsommarfirande i det lilla med de ovan nämnda och Junies mormorsmor och några vänner dessutom så vi blev 10 vuxna och två barn. Kul, massor av god mat och dricka som vanligt men den här gången var lunchen så omfattande att vi fick ändra middagsplanerna, ingen hade orkat en rejäl köttbit med tillbehör!

En mumsig jordgubbstårta satt inte fel!

Huvudsyftet är som vanligt att umgås med Junie i första hand men resten av gänget är även de härliga människor och vi har mycket kul att snacka om.

Vädret har mestadels varit bra och Junie fick en bassäng av Morfar som passade i hennes UV-tält. Både hon och kompisarnas dotter badade trots att vattnet var kallt.

Givetvis badade Junie även i Östersjön!

Eftersom tomten ligger bara några meter från Östersjön testade Junie givetvis även att bada i ”sjön” tillsammans med mamma och farmor.

Arbetsinsats

På tomten finns flera små hus och det som ska vara Ellens är i lite behov av kärlek och det är svårt att hinna med sånt när man har en liten, pigg ettåring som far omkring hela tiden. Lösningen är att farfar och morfar hoppar in och gör jobbet, farmor tar hand om sitt barnbarn och föräldrarna gör allt annat som behöver göras, Patrik fick jobba en hel del även han på huset!

Målet var att riva ett plasttak för att så småningom sätta ett riktigt tak och dessutom riva bort takpappen på resterande tak och byta en del av planken i taket där åldern tagit ut sin rätt. Tyvärr hann vi inte lägga på ny papp utan nu är det presenning över hela huset i väntan på nya tag. Att jobba på tak är inte min favorit (höjdrädd som f-n!) och när dessutom delar av taket ska bytas pga ålder och annat som påverkar hållbarheten kändes det sådär men det var bara att sätta på jobbyxorna och klättra upp. Utsikten var ännu bättre för mig än de som satt nedanför som lite plåster på såren. På tal om plåster behövdes bara ett till Kent som rev sig på något när han drog ut spik.

Själv har jag en del värk i muskler som normalt sett ligger i dvala men det är det värt!

Panorama funkar inte men ni får tänka lite själva med ledning av plankorna.

Resan

Vi åkte ju hemifrån redan i onsdags och siktade på Stenö Camping som vi stod på precis ett år tidigare, bättre plats men hur tänkte de? Campingen är kanske fylld till 25% men ändå får vi en plats direkt bredvid andra när vi talat om att vi har hundar med oss? Inget problem egentligen men vi valde att ställa husbilen ”fel” så vi inte skulle sitta så nära varandra.

Stenö camping

En hel del arbete pågår på campingen som skapar fler platser med grus vad vi kunde se. Allt i andra änden av campingen så vi tänkte inte speciellt på det men torsdag morgon vid halv åtta kom de och skrapade ut en hög grus som låg 10 meter från tältet bredvid oss, bryskt uppvaknande!

Tvärstopp strax innan Tännebro

Resan dit gick bra nästan hela vägen men när vi bara hade två mil kvar till avfarten tog det stopp! Olycka på en 2-1 väg (den enfiliga delen förståss!) är liksom lite knepigare än en vanligt motorväg. Knappt en timme tog det tills det började rulla igen, tur man har toalett i bilen…

Knasen har givetvis en knasig variant på hur man ska ligga i bilen!

Vi hade givetvis alla tre hundarna med oss och testade denna gång att ha Knasen tillsammans med Atlas i soffan. Resultatet syns på bilden ovan… Normalt är det två i soffan och en på golvet.

Även Atlas kan konsten att bädda in sig!

På hemresan hade vi Izidor i soffan tillsammans med Atlas men han hoppade ner rätt snabbt, sen satt han och tittade på dörren nästan hela resan! Knasen gjorde som vanligt och la sig under bordet och sov.

Torsdag började lugnt, vi kom inte iväg förrän vid elva-tiden och körningen upp skulle ta två timmar. Lite ”lunch” på Max i Hudiksvall och ett besök på Jula för lite batterier och annat sen rullade vi ut till Alnön och kom givetvis före alla andra. Bara att ställa bilen ungefär där den skulle stå och ta en promenad med hundarna medans vi väntade in alla andra.

Hyfsad plats att vänta på!

Söndagen var givetvis hemresedag. Helén skulle jobba med start söndag kväll och att lämna tidigare än nödvändigt var inte aktuellt! Lördagen var ju byggdag och efter det kom det lite förfriskningar från Kents tillverkning, mycket god öl! Jag slutade med alkoholen tidigt eftersom vi skulle åka ”tidigt” på söndagen. Efter frukost och lite avslutande mys med Junie tog vi avsked och satte oss i bilen strax efter elva. Känslan av att rulla i stort sett normalt höll i sig till Tönnebro där köerna började.

Köer men det rullade oftast på ändå.

Det var kö nån kilometer sen släppte det några kilometer sen började det om, så höll det på till Gävle. Strax innan Uppsala började det igen och höll i sig fram till Stockholm. Trots allt rullade det för det mesta på rätt bra och resan tog ungefär 6 timmar inklusive tankning på vår lokala Ingo. Med tanke på att midsommarhelgen är en av de värsta trafikhelgerna och vi dessutom körde E4:an där det delvis inte är fint tvåfiligt så får vi säga att det gick riktigt bra!

Borta bra men hemma bäst säger man. Men vi tar ju med oss extrahuset så vi är alltid hemma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s