Finbesök och 50 + 50 års kalas

Helén har ju sen semester i år och som vanligt ville Patrik, Ellen och Junie komma ner för att fira Patriks födelsedag med de av hans kompisar som är hemma. De var nere i en vecka, precis när semestern började, och Junie spred glädje nästan hela tiden!

Stor tjej behöver givetvis en egen pool!

Givetvis kunde vi inte köpa en vanligt rund pool utan den skulle givetvis vara lite mer än så. Men varför inte? Vi har ju bara ett barnbarn (än så länge iallafall!) så vi skämmer bort henne lite då och då (eller oftare) precis om de flesta gör med sina barnbarn.

Två tårtor behövdes när vi blev 14 personer

Förra fredagen hade vi 50 + 50 års fest eftersom jag fyllt och Helén snart gör det. I mindre format och utomhus givetvis, den där j-a pandemin existerar fortfarande, men alla som var där hjälptes år att göra kvällen mycket trevlig!

Vi inledde med bubbel, både med och utan alkohol, till några varianter på crustader med fyllning. De var nästan slut när min pappa och Anita kom, de hade tagit fel på tiden, men lite fanns kvar i alla fall!

Anita och min Pappa

Maten hämtade vi från City Gross och den skulle räcka till 15 personer men vi hade rester i ett par dar och den sista skinkan är infryst till senare. Gott och populärt bland alla som var där.

Avslutningsvis blev det givetvis tårta, rullrån och kaffe, precis som vanligt när vi har kalas och precis som vanligt var det uppskattat och Helén och Ellen hade gjort för mycket!

En glad tjej som torrbadar i hundarnas pool tillsammans med Knasen

Temperaturen höll sig i närheten av 30 grader så Junie var för det mesta klädd bara i blöja (de bilderna lägger vi inte upp på bloggen) och ordentligt insmord med solkräm. ”Ungdomarna” åkte givetvis runt bland sina kompisar som de inte träffar tillräckligt ofta och passade även på att ta en barnfri dag inne i Stockholm till farmors stora glädje!

Som vanligt när de kommer ner på sommaren kom Patriks kompis Simon tillsammans med sina barn och firade ”Wogge” som fyllde år. Vi räknar nästan in Simon i familjen med tanke på hur mycket de hängde och gjorde under uppväxten. De är såpass nära varandra att de tillsammans tatuerade in ”Broder” på armen, nästan som en släktförklaring.

En underbar vecka helt enkelt!

Junie föredrar husbilen!

Tanken var ju att vi skulle åka iväg med husbilen nästan direkt efter att de åkt tillbaka till Sundsvall men Atlas vart risig i magen och det vill vi helst undvika i husbilen! Nu är han sitt vanliga tokiga jag igen så vi åker troligtvis om någon dag åt det håll som ser intressant ut, vi har pratat om Skåne och är vädret OK så blir det nog så.

Som så många andra har vi nu lagt in matta i halva husbilen. Mattan kommer från Rusta och behöver inte kantsys så det är bara att klippa till den efter formen på bilens golv. Konstiga vinklar och vrår samtidigt som det står ett bord på pelarfot (fastskruvad) gjorde att det tog rätt lång tid! Bästa metoden är att använda tex täckpapp och skapa en mall som sedan förs över till mattan och sen är det bara att klippa. Mattan är rätt tjock och riktigt skön att gå på, vi får se hur det går med hundarna och det som de drar in.

Vi har pratat rätt länge om att ordna någon upphängning för sladdar och slangar i husbilens garage men helst ville vi inte göra hål om det gick att undvika. Lösningen är två delar plywood som sitter på varsin sida av ramen kring hyllan. Den inre står på hyllan och det sitter distanser mellan dem. Fem rätt långa, inte alltför grova, bultar drar ihop dem och är samtidigt själva krokarna, stoppet är en bricka mellan två muttrar. Ingen åverkan på bilen och förhoppningsvis funkar det som tänkt men det lär vi upptäcka!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s