Planen var Skåne men vi hamnade i Falun

Vi har egentligen inte besökt Skåne utan bara rest igenom så i år tänkte vi åtgärda det! Men Atlas blev risig i magen (det vill man inte ha i husbil!) och när allt började lugna sig sa väderprognoserna regn och rusk i Skåne och det vill man inte heller ha med hund i husbil så vi tänkte om. Skönt med mobilt boende, det är bara att styra åt ett bättre håll!

Utsikt mot hoppbackarna

Vi hamnade i Falun på First Camp av två skäl, dels att vi aldrig varit där men största anledningen är att Göran och Helena har sin vagn där och dessutom verkade vara på plats. För ett par år sen överraskade vi dom i Gävle och vi kände att det kunde vara dags igen! I receptionen träffade vi Helenas syster som såg till att vi fick reda på vilken plats som var deras och även placerade oss rätt nära.

Precis som förra gången var överraskningen total, Helena låg och lyssnade på en pod och studsade upp när deras hundar högljutt hälsade oss välkomna! Efter ett tag kom även Göran tillbaka från ”stan” och även han vart rätt överraskad! Vi hade bokat två nätter men det blev snabbt fyra när planerna synkades mellan alla måsten för dem (och lite behov av hundpassning) och tid att umgås.

Vi tog en tur upp till Jungfrutoppen med ett väder som mestadels var varmt och soligt och ibland stänkte lite vatten på oss, härligt att röra sig i naturen!

Två av totalt fem hundar

Längs vägen stannade vi till vid en äng och körde lite apportering med alla hundarna, Göran och Helena stod för kastandet och såg till att allt gick rätt till.

Alla hundarna fick jobba och gjorde det bra! När de startade med Meliss hade jag inte kameran framme (hon hade nog inte synts i gräset ändå!) men lyckades få en bild som visar hur våra hundar kände för att inte få börja på en gång.

Izidor är rätt sugen på att jobba!

Ett litet bildspel, bilderna är tagna på lite för långt håll och med ”fel” objektiv men de visar på viken glädje hundarna har i arbetet.

Där leden vänder finns ligger några stockar som en rastplats med en otroligt utsikt!

Bilden gör inte utsikten rättvisa!

En fika måste nästan intas på en sån plats och vi var förberedda med kaffe/the och några mackor (Helena har nästan alltid mackor med stekt ägg, mums!) som slank ner utan protester.

Helén, Göran och Helena visar hur mysigt man kan ha det i skogen

Givetvis kunde inte lilla Disa bara ligga stilla utan hon grävde sig en liten grop.

När vi kom tillbaka blev jag kvar vid deras husvagn tillsammans med alla hundarna medan de andra åkte in till Falun för att fylla på med lite mat inför kvällen och lite från Kjell & Co till Göran respektive mig.

På kvällen blev det lite improviserat firande av Helén och mig som ska fylla respektive har fyllt jämnt. Presenter från Växbo Lin och en flaska Cava uppskattas mycket!

Idag har de en del att göra och kommer att vara borta till sent ikväll, de tog med sig Atlas så vår plan är att passa på att ta oss in till Falun utan hundar (goldisarna är lugnare när de lämnas i husbilen) för att se oss om lite och kanske shoppa lite.

Varje gång vi träffas undrar vi varför vi inte träffas oftare och lovar varandra att se till att det inte tar så lång tid till nästa gång. Vi har alla rätt mycket bokat i vanliga fall med två som jobbar natt, en som är väldigt aktiv med viltspår och barn och barnbarn på båda sidor (som givetvis har ”förtur”) så det är inte lätt att synka kalendrarna. Utöver det har det varit Corona och då har ingen av oss varit speciellt sociala utanför vår ”bubbla” så nu var det över två år sen vi sågs allihopa!

Imorgon åker vi vidare men vi vet inte riktigt vart eftersom vädret mest är regn de närmaste dagarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s