Kramfors

När vi lämnade Järvsö visste vi bara att vi skulle besöka Jarse Ost som är ett gårdsmejeri en bit utanför Järvsö. Gårdsmejeriet har ett litet café men det vi var ute efter var ostbutiken som är stor som en klädkammare, har självbetjäning (om det inte finns någon på plats) och betalning sker via swish eller kontant. Öppet dygnet runt även om jag inte skulle vilja åka på den grusvägen när det är mörkt…

Vi skickade en fråga till Anders och Linda om de hade tid att bjuda på kaffe och framåt kvällen kunde vi komma förbi. Linda och Anders håller på för fullt att iordningställa en lokal för att starta upp Restaurang LAT mitt i Kramfors, så de är milt sagt upptagna! Linda är sommelier och Anders är kock med lång erfarenhet så det kommer nog att bli en härlig upplevelse att äta där!

Vi känner givetvis varandra från hundvärlden eftersom Izidor och deras Lexi är kullsyskon och vi träffas rätt ofta på utställningar och andra aktiviteter. Det blev en skön och rolig kväll med mycket prat, kaffe till mig och lite rödvin till alla andra innan vi åkte tillbaka till campingen, även den rätt nystartad för övrigt!

Kramforsviks camping

Tidigare har vi stått utanför deras hus men med tanke på deras stressiga tid valde vi att stå på Kramforsviks camping som ligger precis vid älven och det tar inte mer än en kvart att gå in till centrala Kramfors. Campingen verkar som sagt vara rätt nystartad och vi kom samtidigt som en busslast människor (som troligtvis hade åkt båt därifrån och sen buss tillbaka) så det var lite rörigt men vi blev väl mottagna och hänvisade till en större gräsyta då elplatserna var slut och vi behöver ju inte el så länge solen skiner. Nere vid kajen finns en asfaltyta för husbilar där vi gärna stått men det var fullt. Vill man ha plats med el verkar det som man behöver boka i förväg.

Vacker utsikt över älven

Det finns ett servicehus med allt som behövs även om det känns lite litet när campingen så småningom är fullt utbyggd. Platsen vi ställde oss på var precis bredvid en elcentral så det blir nog elplatser även där när det är färdigt.

Gott om plats men ont om el

Kramfors som ort känns som om är omstart på gång så både restaurang LAT och campingen ligger nog rätt i tiden.

Jag tog lite bilder på kvällen och några blev rätt bra så de kommer nedan.

Med den övernattningen vänder vi söderut och tar och sakta hemåt, mer om det kommer i ett annat inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s