Malnbaden blev sista stoppet

När vi lämnat Anders och Linda visste vi bara att vi skulle sikta hemåt och tanken var två stopp med två övernattningar på varje ställe. Efter lite sökande på google maps bestämde vi oss för Malnbadens camping i Hudiksvall.

Inga problem att få plats direkt, enligt personalen verkade semestrarna vara på väg att ta slut så vi kunde önska rätt fritt. Vi fick en bra plats med tanke på solen och lagom nära till servicehuset.

Inte helt ensamma men det fanns många tomma platser

Frampå eftermiddagen kom det givetvis fler men känslan är att det bara är en övernattning och sen vidare för de flesta. Vi vår andra dag bestod mest av regn men vi hann med en skön tur i skogen blandat med lite träning av hundarna, uppletande blev det den här gången.

Efter allvar kommer lite lek i form av godisträd. Lite mjukt godis, funkar även med mjukost givetvis, och ett träd med bark som tall är allt som behövs och hundarna älskar det!

Atlas blev inte bortglömd här men han var för snabb för Helén så hon hann inte fotografera. Hundarna hade kul och totalt gick vi ca 6 km utöver träningen. Härliga motionsspår men värdelösa spårkartor så tack Google Maps! Spåren är för övrigt stängda för allt utom skidor när snön ligger och det finns en skidanläggning där spåren startar enligt kartan.

Vi trivdes riktigt bra och hade inte någon plats som vi kände för att åka till som nästa stopp så vi valde att stanna en natt till. När vi åkte iväg såg vi att de spärrat av delar av campingen så säsongen är snart slut.

Stranden är riktigt fin med härlig sand och sol större delen av dagen. En tydlig markering i vattnet för var det blir djupt tycker jag är bra men det fanns ”bara” på en del av stranden.

Tydlig markering och avspärrning för när det blir djupare.

Lekplats finns det också för de som har barn med sig, inget för de absolut minsta men bra ändå.

Lekplatsen. En bit bort finns ett par gungor.

Längst bort på stranden, fortfarande fint och nästan helt fritt från skräp, ligger ett hundbad som kanske är hundra meter. Långgrunt men lite stenigt och en del dy, våra hundar gillade det men lite trist när man hittar glas från en läskflaska eller liknande i sanden…

Tråkigt att människor inte kan uppföra sig lika bra som hundar!

Lite typiskt kan man tycka att allt skräp kommer från människor inte tillstymmelse till skräp efter hundar på stranden!

Det är sällan vi äter på restaurang oavsett semester eller inte. Här finns givetvis en nere på stranden som ligger nästan oanständigt fint! Busshållplats nästan intill och samma sak med parkeringsmöjligheter (givetvis camping förbjuden) mycket trevligt att se! Från campingen är det inte många steg innan man är både på stranden och restaurangen.

Restaurangen ligger mitt på stranden.

Det blev slutet på vår campingtripp i år, bara tio dagar men så blir det när semestrar och andra åtaganden inte riktigt fungerar ihop. Snart dags för mig att börja jobba igen, Helén har ett par veckor kvar så hon kanske åker upp till Sundsvall.

Jag avslutar med lite bilder på solnedgången tagna med Canon EOS 6D och ett 70-300 objektiv. Personligen gillar jag de bilderna som är mest ”utzoomade”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s