Kräftor är gott!

Vi har en liten tradition att äta kräftor med våra kompisar Pia & Roger i slutet av sommarens semester och den här helgen blev det av! Vi missar något år i bland och förra året hoppade vi över pga C-19.

Som vanligt träffas vi på Frönäsudd på Gålö där de har sin husvagn när den inte rullar. Platsen är vår gamla och de tog över den med trädäck, standby-tält och allt annat så för oss är det nästan som att komma hem! Vi har tidigare stått på den gästplats som finns men i år kände vi för att ställa oss utanför på parkeringsytan. Vi har allt vi behöver i bilen och el behövs inte med solceller.

Solcellen laddar bara 0,9 A men då var det rejält mulet och småregn

Vi hade inte riktigt planerat att det skulle regna hela helgen så lite oro för hur det skulle gå med batteriet fanns men när det var som allra sämst laddade den fortfarande 0,1A i spöregn. Mestadels såg det ut som på bilden, ca 1 A vilket är helt ok med helt mulet och lite duggregn. Pannan drar ju maximalt 1,9 A och kylen ca 1 A men det funkade helt OK hela helgen.

Än så länge är det varken betalplats eller camping förbjuden så vi hoppas att folk sköter sig i fortsättningen, husvagnsföreningen gnäller dock lite eftersom ”deras” toaletter används (Skärgårdsstiftelsen kräver att de är tillgängliga för allmänheten) så det blir säkert förbud och betalning som gäller om nåt år! Vi var ensamma första natten sen kom en tysk husbil och ställde sig bredvid andra natten.

God dricka till kräftorna!

Syftet är ju att äta kräftor och umgås. Syftet uppfylldes som vanligt och idag var det lite segt att vakna men frampå eftermiddagen rullade vi så sakta hem.

Atlas har lagt sig på sin gamla favoritplats tillsammans med Izidor, Knasen hittade en pinne…

När vi kom i fredags var det strålande väder och vi bara njöt av att sitta ute. Grillat lamm och hemgjord potatissallad smakade alldeles utmärkt men vid åtta-tiden gick vi in i deras Stand-by tält och slog oss ner för prat, skratt, dricka och tilltugg. När det blivit rätt sent gick vi ”hem” till bilen för att sova och nästa dag gick jag upp tidigt för att hinna ut med hundarna innan regnet. Frukost och sen fortsatt umgänge i tältet eftersom regnet kom… Lunchen skulle blivit grillat men istället blev det stekning i husvagnen, det var gott ändå.

Kvällen var vikt för det härliga kräftorna! 3 olika sorter fanns på bordet och alla smakade mycket bra! Kvällen blev rätt lång men det är så det ska vara när man har trevligt sällskap, god dricka och gott tilltugg!

En mycket bra helg helt enkelt trots allt vatten som kom uppifrån! I veckan börjar jag jobba så vi får se när husbilen får rulla nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s