Tillbaka i vardagen betyder mindre tid för annat

Nu har både jag och Helén börjat jobba. Jag har tagit emot en ny klass tillsammans med Jerre för andra gången, den här gången en blandklass mellan TEIN och TETE vilket är nytt för skolan men det verkar funka bra. Eleverna är som vanligt trevliga (och rätt tysta i början).

TETEIN21 kör lite teambuilding under introdagarna

Heléns sista lediga vecka spenderade hon i Sundsvall för att hjälpa till med Junie och låta Patrik ta tag i lite som han vill genomföra, själv åkte jag upp på lördag morgon och fick en dag tillsammans med alla innan vi åkte hem på söndagen.

Junie tittar fram under den lilla rutschbanan

Vi tog ut Junie till lekparken nere vid vattnet där hon hoppade på studsmattan, åkte rutschbana, gungade och sen allt en gång till! Vi hade med oss lite mellanmål till henne och tog sen en promenad längs vattnet, hon ville ner i vattnet varenda gång det fanns en chans! Tyvärr lite för kallt och inte direkt lämpliga badplatser…

Junie försöker komma på ett sätt att komma förbi farmor till vattnet.

Jag har lagt på mig en del extra kilon under tiden jag jobbade hemma (alldeles för nära till kylskåpet!) vilket givetvis inte är speciellt nyttigt. En ”kompis från förr” fick akut åka till sjukhus med befarad hjärtinfarkt (falskt larm dessbättre) och blev då tillsagd av sin fru att han behövde tappa rätt många kilon. Både han och jag var i bra form när vi växte upp och båda två hade lagt på oss lite väl många kilon men han tappade ca 30 kg på rätt kort tid när han bestämde sig! Härligt att höra!

Jag vägde i början av sommaren ca 20-25 kg mer än jag rimligtvis borde göra och mitt i sommaren, före vår 50+50 årsfest, fick jag för mig att börja tänka till lite. Jag följer ingen diet men håller koll på vad jag äter och förbränner med hjälp av en app. Än så länge har jag tappat några kilon och väger nu mindre än den vikt jag vant mig vid under över 20 år. Kampen är nu jobbigare när man kommit under sin ”ordinarie” vikt men det är bara att fortsätta!

En del av det jag gör är givetvis promenader, både med och utan hundar, och jag har en runda som är en knapp mil som jag gillar att gå utan hundarna, ibland ser man dock att livet inte är riskfritt i världen.

Kanin där huvudet slitits av, troligtvis i en krock

Vi bor ju ”på landet” och det finns rätt mycket vilt i vår närhet, ibland krockar det dock lite väl hårt. Jag valde att maskera den delvis avslitna halsen men det verkade i alla fall ha gått fort.

Tanken var att jag skulle ta med mig två hundar och åka ut med husbilen helgen men vädret skulle bli rätt trist och två blöta golden i husbilen är inte kul så jag valde att ställa av den istället. Helt utan tid i husbilen blev jag inte ändå eftersom jag hade fått hem en liten nyttig grej!

EasyLevel är en funktion som jag saknade, speciellt när vi hade husvagn! En liten dosa med elektronik sätts på lämplig plats i bilen/husvagnen och kopplas till en app i telefonen via Bluetooth. Inte nödvändigt men kul att kunna ersätta springandet med vattenpass med teknik.

Vi har en lucka i golvet under bordet som vi inte använder eftersom den är lite krånglig att komma åt så där monterade jag enheten efter att jag satt i ett batteri och testat den inomhus. Jag valde, som många andra, att använda dubbelhäftande tejp. Pilarna på locket har motsvarande pilar på kretskortet så det är lätt att sätta tillbaka locket rätt. En av pilarna ska peka framåt och i appen kan man välja vilken pil som gäller.

Allt arbete tog kortare tid än den dusch som Helén tog under tiden. Det enda som inte gick riktigt enligt plan var att jag hämtade fel storlek på stjärnmejsel men det funkade ändå.

Nu väntar jag bara på lite bättre väder och mindre inplanerade saker så vi kan åka ut och testa!

Lite av ett hjärta blev det i alla fall!

Lite då och då gör vi pizza hemma från grunden och skillnaden är stor mot de färdiga pizzakit som finns och även mot de pizzor man köper hem från den lokala pizzerian. Kul att göra men det tar en del tid, degen gör vi helst dagen innan så det är inget man bara får för sig på kvällen direkt. Den här gången blev inte degen perfekt men smaken var som den ska vara.

Både Knasen och Helén är glada efter ett väl genomfört viltspår i öppenklass.

Helén har kommit igång med viltspår igen och gick ett spår med Knasen i måndags som han klarade. Nu behöver han två till och en utställning med godkänt resultat (eller en veterinär som intygar att han har två kulor) för att kunna titulera sig Svensk Viltspårschampion, precis som Atlas och Izidor. Atlas är ju även Norsk Viltspårschampion och planen är att försöka med de andra två också vid tillfälle men de senaste somrarna har ju Norge varit isolerat så vi får se när det blir av.

Rörigt inlägg men så blir det när man skriver sällan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s