Viltspår och 80-årsfest

Förra helgen var det 80-årsfest planerat sedan länge för Anita på Sundby gård i Huddinge. Ett 30-tal trevliga personer från när och fjärran (Tyskland) var på plats för att hjälpa till med firandet som pågick tills vi inte fick vara kvar längre! Allt var välordnat av restaurangen och givetvis var allt som bjöds mycket gott (som vanligt där).

Personalen för kvällen som gjorde ett bra jobb!

Ordningen under festen skötte Peter (den äldre av oss), Anitas son, alldeles utmärkt med lagom fast hand och en dos humor. Hans fru, Jeanette, gick för övrigt i en parallellklass till mig under högstadiet. Jag hittade en gammal skolkatalog där vi båda var med och slogs av att det tydligen var självklart att skriva ut allas hemtelefonnummer… Av hänsyn till alla närvarande på de skolfotona lägger jag inte upp bilderna nu men vem vet när jag känner mig lite hänsynslös nästa gång!

Kvällens toastmaster

Ett antal av de som var på plats kallas sedan länge för ”Ärtgänget” och har sin grund i Skåne nation under det förra årtusendet. Det är ett gäng som jag växt upp med och alla var där utom min mamma som gick bort för ett antal år sedan. När pappa firade 80 kunde en av dem tyvärr inte komma så det här var första gången på några år som hela gänget var samlat vad jag vet.

Några av Ärtgängets medlemmar

Traditionen i gänget är en specialkomponerat visa, alltid samma melodi dock, som framförs under middagen. Oftast mycket uppskattat och en av de få gångerna min far sjunger, i alla fall utanför duschen!

Anitas Papiljottvisa

I övrigt var vår släkt bara representerad av mig, Helén och min systerdotter Elin som dessutom har den goda smaken att studera på den skola där jag arbetar, vi ses nån gång i veckan men hon slipper ha sin morbror som lärare…

Restaurangen ligger fint vid sjön och har en riktigt skön inredning!

Jag hade blivit ombedd att fotografera under festen och knappt nittio bilder blev kvar när jag sållat och snyggat till dem lite lätt, bland annat bilden i inledningen. En kul grej var att det barnbarn som inte kunde vara med ändå var med via en Ipad!

Vi var ju dock inte helt avslappnade innan vi kom fram eftersom Helén bokat ett öppenklass viltspårprov för Knasen på eftermiddagen och festen skulle börja klockan fem. Spåret var det andra i ordningen och även det andra som han klarade! Vi hann nästan i tid till festen men vi var ändå långt ifrån sist, kanske för att vi hittar lite bättre i Huddinge.

Givetvis nöjde sig inte Helén med två klarade prov utan ett tredje genomfördes idag för en ny domare vid namn Fredrik, minst ett prov måste vara en som inte dömt ett av de andra, och han klarade spåret även om det inte var det bästa han gjort så var det inget problem!

För att få championatet måste Knasen dock ställas ut vilket är planerat inom inte allt för lång tid. När det är genomfört på godkänd nivå kan han, precis som Atlas och Izidor, titulera sig Svensk Viltspårschampion! Våra andra hundar var redan utställda när spåren genomfördes men det där lilla viruset från Kina ställde till det för oss och alla andra så nu får vi vänta lite innan allt kan vara klar..

Givetvis har det hänt mer under de här veckorna men det kommer kanske i ett annat inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s