Naturens konst är vacker!

Spindelkonst

Efter en ordentligt fuktig natt syntes helt plötsligt alla spindelnät som en sorts konstverk skapade av naturen när jag gick ut med hundarna.

När jag börjar titta efter naturens konst är det givetvis så att jag även ser mänskliga försök till offentlig konst men det är så gott som aldrig lika vackert. Jag är inte speciellt förtjust i graffitti men duktiga konstnärer kan skapa vackra saker oavsett plats. Den nedan hör inte till en av mina favoriter, men är rätt typisk tyvärr.

Vacker konst skapas givetvis också men då sällan i det helt offentliga rummet utan i folks hem, företags lokaler etc.

En häst som P. Nordahl har skapat som min far äger och jag upplevt under större delen av mitt liv

Även på min arbetsplats skapas och visas konst. Ibland genom konstföreningen Lyktan som ställer ut i våra lokaler men rätt ofta i form av elevarbeten.

En liten bil byggd på knäckebröd och en kaross av en minibaguette

Konst kan enligt mig vara lite allt möjligt så länge som det betyder något för betraktaren.

I söndags gick ju Knasen och Helén sitt tredje viltspår i öppen klass och jag brukar vara med som chaufför, koppelhållare och fotograf men jag ska inte vara med i själva spåret! Väntetiden spenderas oftast med telefonen eller plattan. Den dagen var jag dock sugen på att försöka ta lite fler bilder på naturens konst under tiden de genomförde provet, först fick jag dock hålla mig gömd bakom bilen.

Första bilden blev på ett ”svävande” barr och bilden blev riktigt bra tycker jag! Manuellt fokus fick det bli eftersom den har för liten yta för automatiken.

Sista bilden blev på lite lavar på lite gamla grenar som än så länge inte brutits av trädet, även den bilden blev jag nöjd med. Här funkade det med automatik!

Jag avslutar med några bilder som även de blev rätt bra och bevisar att naturen är överlägsen människan att skapa konst i naturen som passar till platsen den är på! Som kontrast är det även med en bild där nedskräpning tillför en färgklick även om den är oönskad och en bild på en handske som hängts upp för att synas av en sökande ägare, även den rätt trevlig på sitt eget vis.

Ett konstigt inlägg helt enkelt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s