Äntligen en träff med hundkompisar!

I somras fick vi höra att det planerades en hundutställning i Kramfors och ju längre tiden gick desto mer sugna blev vi och flera av de vi brukar umgås med i hundvärlden så till slut var vi rätt många som tänkte åka dit. I samråd bokades ställplatsen på High Coast Destillery strax utanför Kramfors för oss och två husbilar till, ytterligare två familjer sov hos vänner.

Utsikten går inte att klaga på direkt!

Ställplatsen är ny för året och utsikten är fantastisk! Två terrasser finns och oavsett höjd över vattnet är utsikten densamma utan att den störs av husbilarna nedanför. Två av oss och ytterligare en som kom senare saknade dock en ordentlig hänvisning till var platsen finns, misstänker att det kommer så småningom. För att komma till ställplatsen är det bara att köra runt destilleriet och upp för en backe och där finns skylten som saknas tidigare. Ett fint servicehus finns även om det nog är i minsta laget om alla platser är belagda. I servicehuset finns även möjlighet att övernatta.

Gänget hade även beställt bord på High Coast Destillery för en gemensam middag första dagen, givetvis testade vi även lite whisky och min favorit blev ”Timmer”. Maten var god, till och med riktigt god, men välj inte deras lammracks om ni är hungriga! Lagom som förrätt enligt mig, dåligt med tanke på priset! De som beställde annat fick mer normala portioner till ungefär samma pris. Oavsett detta hade vi otroligt trevligt!

Underbar morgon

Dagen efter kände vi av kvällen innan men inte alltför farligt. Dessbättre fick vi skjuts av Leif med deras personbil istället för att vi skulle köra med husbilarna till utställningen.

Lagom mycket folk på SSRK’s utställning i Kramfors

Själva utställningen var i ett ridhus vid Dannero travbana och känslan var bra från start. De flesta verkade ha längtat efter att utställningarna skulle komma igång efter pandemin!

För oss var trots allt det viktigaste resultatet från helgen Knasens ”Very Good” på utställning.

Det tredje och sista viltspårsprovet för några veckor sedan!

I och med den godkända utställningen är nu Knasen Svensk Viltspårschampion precis som Atlas och Izidor! Bara att vänta in att resultaten finns registrerade i SKK’s system och sen skicka in ansökan.

Jag, Carina och Christer njuter av god mat och underbart sällskap!

Lördagen avslutades på Restaurang LAT som startade upp för bara en vecka sedan av Anders och Linda som även de ingår i vårt gäng. Anders lagar som vanligt underbart god mat och Linda servar med bland annat gott vin. Hela gänget stod för många skratt och annat roligt. Själv trodde jag att jag skulle vara chaufför för kvällen så jag valde alkoholfri öl från Sigtuna vid namn NAPA (Non Alcoholic Pale Ale) som var en positiv överraskning, även det efter råd av Linda. Vi önskar dem all lycka till i framtiden!

Bild från vår uppfödares facebook-sida med helgens resultat

Gänget överlämnade en invigningsgåva till dem i form av en flaska Dom Perignon Vintage och en fin blomsteruppsättning.

Vi valde lite olika runt bordet men alla var överens om att det var otroligt gott. Flera av oss valde att avsluta med en dessert kallad ”Sahlinska palatset” som satte pricken över i, namnet kommer från en i gänget. Kvällen avslutades med lite dricka i Leif och Birgittas husbil.

På söndagen behövde vi inte vara på plats riktigt lika tidigt eftersom Golden inte var första rasen i ringen. Lite sovmorgon (halv åtta) och en lugn promenad med hundarna följt av frukost innan vi packade ihop och tog husbilen till Dannero.

Väl där ställde vi oss tillsammans med en av grannarna från ställplatsen och funderade lite över hur enkelt de hade kunnat erbjuda ställplats precis utanför ridhuset för rätt många husbilar. I ridhuset tyckte jag mig se 63A trefas-uttag så ström hade inte varit ett problem för närmare tjugo bilar. Säg 150 kronor per natt för tjugo bilar varav 100 kronor är ren vinst för klubben, 4000 kronor är rätt mycket pengar i föreningslivet!

På vägen hem kunde vi inte låta bli att svänga av i Sundsvall och hälsa på Junie, Patrik och Ellen. En mycket glad liten tjej fick lite paket, kläder från en av våra grannar och föräldrarna fick två paket blöjor som det var bra pris på här hemma. Såpbubblor är fortfarande väldigt kul för barn och när vi tagit en fika var det lite lek i form av hoppa med Junie, snurra med Junie och sen börja om igen. Att se glädjen när vi kommer på besök är underbart.

Stort tack till alla våra vänner som är en stor del i att helgen blev otroligt bra!

Som vanligt tog jag många bilder och ett antal av dem kommer som avslutning. Totalt under helgen blev det närmare 800 bilder varav de flesta togs under själva utställningen och de visar jag inte upp här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s