En liten tur till Sundsvall

Lite disigt igår mot Södra berget

Helén åkte upp i onsdags med tåg för att umgås lite med Junie (kanske Patrik och Ellen lite också…). Själv skulle jag inte åka förrän på fredagen efter jobbet. Junie började ju på förskolan i augusti men det har inte blivit många dagar där, förkylningar och feber har avlöst varandra. Nya basilusker från andra barn tillsammans med att både mamma och pappa drar med sig ännu fler från sina respektive förskolor är inte direkt bra förutsättningar för att hålla sig frisk!

En bild på familjens första bilder för väggen

Jag tog en del bilder men blev inte direkt nöjd med någon av de som jag tog på familjen där uppe med stora kameran. Jag använde mitt 70-300 objektiv men missade att den stod i helautomatiskt läge (fruläge säger en av mina kvinnliga kompisar) vilket helt plötsligt innebar ISO 12800. Så högt värde innebär att bilderna blir korniga precis som gamla foton i tidningar, mindre bra!

Farfar och Junie ritar med kritor. Snygg hatt har jag också!

Dessbättre använde vi (mest Helén) även våra mobiler för att ta lite bilder! Det som var nytt för den här gången var ett stort intresse för att rita med kritor på papper (och ibland bordet), helst skulle någon rita något först som hon sedan totalt täckte med färg.

På den snygga hatten skulle en av babblarna sitta. Så har vi gjort sen hon kom på att hon kunde ge saker till andra, hon ger och jag ska göra ”rätt” med hatten, nallen eller vad det nu är som kommer. Oftast blir hon glad så det tolkar jag som att jag gör rätt.

Givetvis lekte farmor mycket med Junie! Men hon hade ju ett par dagars försprång så då blir det lite lättare. Här byggdes det torn med klossar som skulle raseras vid lagom höjd av Junie.

Växande tak även på större fastigheter

Helén och jag tog en promenad till Willys på lördagen för att komplettera lite inför middagen. När vi tittade ut var det disigt som på första bilden men när vi klev ur porten hade de börjat regna, givetvis låg regnjackorna uppe i lägenheten. Paraply från bilen fick det bli. Regnet försvann rätt fort och promenaden blev riktigt skön.

Ellens Halloweenpumpa

Efter en mycket god middag karvade Ellen ut en pumpa för Halloween. Halloween för mig är mest en köpfest som importerats från USA med väldigt lite kvar av bakgrunden. Oavsett det är det kul med ljus i alla dess former!

Vi hade en bra men rätt avslagen helg där hela den lilla familjen kände sig rätt sega. Junie höll rätt bra tempo både fredag och lördag trots feber vilket givetvis gjorde oss glada. Febern sjönk under tiden jag var uppe, så jag antar att jag inte hade med mig några extra bakterier eller nåt.

Hoppas att de håller sig friska nästa gång vi ska upp, troligtvis i början av december.

De bilder som blev bäst tog jag på lördagskvällen mot Sundsvallsbron och även Ortviken. De finns nedan i ett bildspel.

Nu är det en vecka för mig utan elever på skolan men vi har fullt upp ändå, utbildningar och diverse möten och konferenser är det som gäller. Helén jobbar ”långvecka”, måndag, tisdag, fredag, lördag och söndag. Torsdag och fredag är vi lärare i alla fall lediga och då är även Helén ledig (hon börjar jobba fredag kväll…). Vi får hoppas att vi inte tog med oss förkylningen hem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s