Höstlov för eleverna

Rätt skönt att gå till jobbet måndag morgon och knappt se några elever alls! Vi hade ett ”läger” för esteter på skolan som ursprungligen skulle vara för de som är intresserade av eventutbildningen men förstorades lite. Det är första gången och lite kort om tid men kan vara värt att köra flera gånger, duktiga elever på skolan som ledde lägret!

Tanken är ju att vi ska fortbilda oss lite och även hinna arbeta ikapp med det som släpar efter. I år åkte samtliga program på konferenser (inte tillsammans) och vi valde Sundby Gård i Huddinge som ligger precis vid Orlången.

För en gångs skull hade jag kameran med mig och då var det givetvis disigt! Några bilder blev dock riktigt bra, kanske tack vare diset?

Onsdag valde jag att arbeta hemma och fick rätt mycket gjort, min arbetsmoral brukar annars kunna svikta när det finns roligare alternativ…

Det mesta är ju roligare än ”pappersarbete” och inte minst att gå ut med hundarna tillsammans med Helén! Knasen är just nu väldigt förtjust i att bära pinnar i olika varianter och storlekar.

Hösten och mörkret är ju här och vi ”bor granne med skogen”, alltså begränsat med gatubelysning om vi går åt det hållet. Åt andra hållet är det bra belysning men även där kan det vara en bra idé att se till att man syns!

Förra helgen var det ju Halloween men vi fick (som vanligt) bara ett besök av välkända spöken! Det fick bli lite bus eftersom vi precis kommit hem från Sundsvall och inte hade något gott till spökena.

Den här helgen är det ju All Helgona som vi normalt bara uppmärksammar med att besöka gravarna till de närmaste. Vi valde att ”tjuvstarta” lite igår med Skogskyrkogården för Heléns farmor, farfar, farfarsfar och farfarsmor och därefter Huddinge kyrka för min mamma som gick bort 2015. Idag blir det besök i Västerhaninge för bland annat Heléns föräldrar som ligger tillsammans där. Brukar vara fint där på kvällen och till skillnad från Skogskyrkogården hittar vi till de gravarna utan problem och det går att parkera bilen i närheten. Som vanligt har jag dåligt samvete för att jag inte åker till Västerås och min morfar och mormors grav men den graven får vi besöka någon annan gång.

Börjar kanske så smått bli dags att sammanfatta delar av det gånga året och då tänker jag i första hand på husbilsdelen eftersom den sannolikt är slut för i år. Det mesta annat har ju rätt lång tid kvar till nyåret så det får garanterat vänta ett tag. Våra planer när vi närmar oss jul brukar inte vara speciellt välfyllda med aktiviteter men i år hoppas vi att vi får besök från Sundsvall!

Själv ser jag som vanligt fram mot ett par veckor ledigt efter en lång hösttermin med den vanliga mängden extraarbete, som jag som vanligt tar ut i ledighet i vår.

Vi får se när jag skriver nästa gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s