Mörka mornar!

Hösten är här med besked vad gäller mörkret! Regn har vi givetvis haft men i rimliga mängder än så länge.

Jag går ut med hundarna på före frukost på vardagarna, en , två eller tre får följa med beroende på humör och om Helén jobbat den natten. Skön start men ibland är vi inte riktigt välkomna. Vi bor ”granne med naturen” brukar jag säga vilket givetvis innebär att alla djur i naturen finns i vår närhet. Jag brukar se rådjur några gånger i veckan men förra veckan mötte vi en räv som vände direkt, vackert djur med ordentligt svans.

I den första bilden ligger det en älgko med kalv som knappt syns, de lyfte sina huvuden när vi kom för nära men la sig ner när vi gick en omväg runt på lagom avstånd. På sista bilden är det troligtvis samma älgko men på betydligt längre avstånd som klart markerade att vi skulle hålla oss på avstånd! Vi vände… De är rätt stora och då ska man komma ihåg att tjuren kan bli betydligt större!

En återkommande grej är Funkisfestivalen där de med någon form av funktionshinder tävlar i musik, ungefär som mello men ändå väldigt annorlunda och väldigt kul.

Anton och Niklas har precis vunnit Funkisfestivalen i Haninge!

Vi har försök gå de senaste åren eftersom en av grabbarnas kusiner har varit med och i år gick det otroligt bra. Grabbarna vann! Bedömningen är fokuserad på publikkontakt och scenframträdande och j-lar vilken show de gjorde! Sång och dans i kombination som vilken mello som helst! Lite tårar smög sig fram hos oss alla.

Roligt arrangemang med levande musik i form av lärare från Haninges kulturskola och konferencier är sedan flera år Mårten Nylén (som bland annat varit tränare i Biggest Looser) tillsammans med en tjej som jag alltid glömmer namnet på.

Pausmusiken stod Pa Modou från Panetoz för givetvis med ”Dansa – Pausa”, nästan lika bra drag som när Anton och Niklas showade!

Grabbarna blev hemkörda (via några omvägar) med en Volkswagen ID4 ”extra allt” som en del av vinsten, häftigt!

Julmässa på Taxinge

Normalt arbetar Helén varenda helg som det är julmarknad på Taxinge slott men i år stämde tiden äntligen! Vi var där strax efter öppning och det var redan rätt gott om bilar på parkeringen. Rätt lagom mycket inne i de lokaler som användes och kvalitén på det som såldes var överlag bra. Vi tog ett varv genom hela men hoppade över att ta en fika, kön var lång och jag är inte så bra på att stå still i köer… Vi fick med oss lite viltkött, några mellanöl och en amaryllis, i övrigt fanns inget som vi tyckte att vi behövde men en bra marknad var det i alla fall!

Hösten är inte bara mörker och längtan till jul med andra ord! Vi tar oss även tid att laga långsammare mat, som grytor, naturen blir otroligt vacker och ren när det mesta gröna har fallit av så givetvis hamnar några sådana bilder även på bloggen tillsammans med en bild på några som går All-in med julpynt i trädgårdarna.

Nu kommer en hektisk vecka för mig med utvecklingssamtal, informationskväll och programdag på jobbet sen åker vi förhoppningsvis iväg nästa helg. Idag satsar vi på lite tid i skogen och sen ska huset fixas inför första advent som tydligen är redan imorgon.

Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s