Mys och Julbak

Junie mornar sig hos farfar

En gång i månaden försöker vi träffas och för det mesta lyckas vi komma upp över en helg. Normalt är det bara för att mysa och kanske jobba lite med deras lägenhet men den här gången var det en annan typ av arbete som väntade Helén.

När Patrik och Joakim var mindre var det tradition med pepparkaksbak tillsammans med deras morfar & mormor och Helén vill gärna föra den traditionen vidare så den här helgen bakades det pepparkakor med Junie och Ellen fixade ett pepparkakshus modell Pippi och fixade knäck.

Pepparkakshus modell Pippi

Lite lagom snett och vint precis som det ska vara när det är Villa Villerkulla som är tanken med det hela. Allt är ätligt det här året med tanke på Junie som nog inte kommer att kunna låta bli att provsmaka huset rätt snart… En ljusslinga i huset fullbordar skapelsen.

Resan upp gick bra trots hot om avstängningar på E4 pga massa utrikesministrars besök, vi mötte en sån kortege men ingen på norrgående sida. Ju närmare Norrland desto mer snö och mörker men vi behövde bara lägga till ungefär en kvart jämfört med den planerade tiden enligt Waze som visade fullt normala ca 4 timmar.

En plogad parkeringsplats fanns kvar åt oss så den tog vi givetvis, när vi kom ut på lördagsmorgonen var bilen en igloo…

Bilen blev en igloo…

Före baket hann Patrik och jag åka iväg till Alnön så han fick klippa sig, det behövdes tydligen, och även en tur till återvinningen.

Behovet av klipping var tydligen stort…

Helén och Ellen tog med sig Junie till Ikea och apoteket medans Patrik och jag var iväg och lämnade sedan av henne hemma hos oss (vi var som vanligt snabbare) innan de åkte och handlade mat.

Härligt att kunna låta Junie sova färdigt ute på balkongen

Väglaget var sådär när vi åkte till Alnön men vi hade inga problem att ta oss fram, till skillnad från en tradare som fått stanna i en lätt uppförsbacke inför en rondell. Han försökte backa för att få bättre fäste men det blev inte bättre, vi körde försiktigt förbi när han stod helt stilla. När vi passerade på tillbakavägen hade han fått sällskap av en större frontlastare som borde kunna hjälpa honom vidare!

Arbetsinsatsen har inte varit speciellt stor men lite socklar i köket och mörkläggningsgardiner i sovrummen var det som behövde göras. Det som skulle göras i köket blev vi färdiga med och en gardin kom upp men den i föräldrasovrummet kom inte upp.

För ovanlighetens skull tittade till och med jag på sport på TV. Först givetvis tjejernas 10km där vi fick se Frida besegra Johaug med en dryg sekund efter att ha legat väldigt jämnt hela loppet. Fotboll på TV är något som jag helst undviker men AIK – Sirius kändes som ett måste, speciellt eftersom Patrik meddelat att den tiden var han uppbokad. Även här en bra match med bra fart i som AIK vann och Goitom fick göra sitt hundrade mål i slutminuterna i sin sista match, synd bara att inte Malmö förlorade…

Jag avslutar med lite blandade bilder.

Nu är det tyvärr dagen då det roliga tar slut, söndag och hemfärd. Kul att träffas även om det är alldeles för sällan enligt Helén, hon skulle nog helst flytta upp…

Ha det gott!

Snart är det sommar igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s