Kan vädret bestämma sig nån gång?!?!

Dagens morgonpromenad blev en blöt sån! Snöblandat regn kallas det visst för… För en vecka sen hade vi vinter och ”snökaos” och nu är vi tillbaka i ”vädret varken eller”. Jag gillar vinter men då ska det vara snö och minusgrader!

Rikligt med snö och 5-10 minusgrader är perfekt i januari!

Har man hund måste man ju ut ändå och det är skönt att hundarna kan torka i tvättstugan när det är som det är just nu.

På väg ut en tidig morgon…

Vårtermin = lektionsfria fredagar! Känns väldigt rättvist tycker jag oavsett vad alla andra tycker! Helén jobbar ju natt och varierande dagar så ibland lyckas vi ta morgonpromenaden tillsammans även om vi sällan är inne i tid för en förmiddagsfika…

Här fick ju snön ligga kvar i alla fall.

När vi tagit promenaden som brukar ta nån timme eller två brukar det bli nån form av kul och bus eller träning för hundarna. En favorit är ju apportering och en annan uppletande, kanske inte så konstigt när alla tre är av apporterande raser. Knasen har fortfarande lite bråttom, men det har han oavsett vad som ska genomföras även att mysa men oss.

Full fart från start!

De andra två satsar rätt rejält de också men det går lite lugnare i söket efter de dummies som jag gömt mer eller mindre lättåtkomligt.

I apporteringen är det full fart ut på alla tre givetvis men kanske inte lika bråttom in även om de tar raka vägen. Här ligger mest fokus på att de ska hålla i dummien tills de blir kommenderade att lämna ifrån sig den. de vill helst lämna och sticka ut igen på nästa.

Husbilen står där den står, utomhusarbetet hålls på minimum och huset behöver bara mindre underhållsarbeten. I julas gick ju blandaren i ena duschen sönder och vi tänkte väl att nu blir det till att köpa en ny, kollade priser på diverse ställen och en liknande skulle kosta nånstans mellan 1500 och 2500 beroende på ställe och märke.

En bra bild att ta med till rörfirman om man behöver byta blandare,

Jag är ju inte rörmokare så jag brukade tidigare åka till Comfortbutiken i Huddinge men den är som de flesta specialbutiker stängd nu när Bauhaus, K-rauta mfl konkurrerar ut dem. Istället hittade vi Rördoktorn här i Haninge men där fick vi vänta tills efter helgerna eftersom de höll stängt i butiken tills efter nyår. Där tyckte de inte att jag skulle byta blandaren utan istället byta ut kranöverdelen. Kostnad ca 200 kronor men vi fick vänta ett par veckor till eftersom den var restad från leverantören…

Allt som behövdes för att byta överdelen i blandaren

Inget speciellt svårt jobb även om det krävdes hela två verktyg. Insexnyckel för att stänga av vattnet och en 17mm fast nyckel för att byta ut överdelen. Det tog säkert en kvart om jag räknar med tiden att leta efter rätt insexnyckel och ta bilden ovan…

Burgundisk gryta i vår Crockpot

I somras investerade vi i en Crockpot och det har blivit några fina grytor sen dess. Grytor, köttfärssås och det mesta annat som får stå en hel dag får helt enkelt ännu mer smak och det är så mycket enklare när det sköts automatiskt än när man ska hålla koll på kastrullen på spisen.

Drottningen av Slowcooking, Linda Lagerstrands bok

En av Heléns julklappar från mig var Linda Lagerstrands ”Slowcooking” med 80 recept. Det första vi testade var en grym variant på fläskfilé med ost, bacon och honung, ett favoritrecept! Vi har testat några andra också men den står högst upp på pallen! Boken rekommenderas varmt!

Lite kul är att Linda är gift med en av mina arbetskamrater och vi har träffats nån gång på jobbet, hon är inte bara duktig på mycket hon är trevlig också!

Atlas softar i soffan

Annars blir det väldigt mycket slappa i soffan, titta på TV, titta på datorn, läsa nån bok och allt annat som man gör när utesäsongen inte riktigt fungerar som den borde.

Allt som ska bokas för husbilen inför årets resor är bokat, alltså service och besiktning, och vi väntar mest på lämpligt väder för oss och hundarna. Vi saknar ju vinterhjul så vi väntar även på bättre väglag.

Den som väntar på något gott väntar ALLTID för länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s