Izidor blev inte ens sex år

För knappt 6 år sen föddes Izidor hos Kennel Sangold. Vi blev utvalda att få ta emot just honom efter en noggrann urvalsprocess bland valparna och vi fick hem ett riktigt bustroll!

Izidor visade sig vara rolig, trofast, busig, arbetsvillig, lugn, full av energi och hade minst en räv bakom varje öra.

Han hade ätit dåligt ett tag när han för en vecka sedan blev markant sämre och i måndags åkte Helén till veterinären akut där de konstaterade att han hade cancer i magen som spridit sig till lever och lungor. För oss var valet självklart, han skulle inte behöva genomlida en lång och troligtvis fruktlös cancerbehandling bara för att vi skulle få ha honom kvar så länge som möjligt. Valet blev att låta honom somna in så fort även jag hunnit dit. Känslan att sitta med sin hunds huvud i knät och veta att det är sista gången han tittar på en är hemsk men man måste göra det som är rätt för hunden och inte tänka på sig själv.

Under åren har jag och Izidor blivit bästa kompisar och just nu saknas han enormt så en och annan tår kommer när jag skriver det här. Givetvis var alla andra i hans närhet minst lika goda vänner och då tänker jag givetvis på Atlas som han växt upp med, Knasen som han fostrat de senaste två åren men även resten av vår familj, Helén, Patrik och Joakim. Runt oss fanns flera andra och då tänker vi speciellt på Christer och Lena som födde upp honom och arrangerade så mycket roliga grejer samt Annelie som bland annat ställde ut honom till hans cert på utställning i Östersund.

Det bästa Izidor visste var att tillsammans med sina nära få vara i naturen men så länge han fick vara nära oss var han nöjd oavsett vad vi gjorde.

Izidor och Helén fixade Svensk Viltspårschampionat utan några tveksamheter. Helén fick ta över efter att jag genomfört anlagsprovet med honom och de blev ett DreamTeam! Han var bra på att spåra och älskade att arbeta tillsammans med någon av oss.

Vi är tacksamma för den tid vi fick tillsammans och minns allt vi gjort med glädje, även alla hans hyss!

Tack för allt Izidor, SeVCH Sangold Ett Fyrtal Àla Sparris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s