Två födelsedagar

I torsdags åkte vi upp till Sundsvall för att umgås lite med Patrik, Ellen och vårt underbara barnbarn, Junie!

Torsdagen var även Ellens födelsedag så det var bara att börja fira direkt när vi kom upp för att sen fortsätta på fredagen när det var dags för Junie och till slut var det ju påskafton. Mycket firande med andra ord!

Körningen upp gick mycket bättre än vad vi väntade oss, mellan Gävle och Tönnebro var det omkörning förbjuden vilket å ena sidan sänkte hastigheten men den stora vinsten var avsaknaden av mindre smarta omkörningar som tyvärr leder till olyckor lite då och då med avstängningar som följd. För oss kändes det helt OK att ligga i 80 större delen av de milen, Volvon har ju farthållare som håller avståndet så det var bara att ställa in ”rätt” hastighet och sen anpassade bilen farten själv, avslappnad körning.

Varje gång vi kommer upp slås vi av utsikten från deras lägenhet, både mot Ortviken som numera ska vara någon form av återvinningsanläggning istället för pappersindustri och mot Sundsvallsbron och Södra berget (nedan).

En klar bonus var ju att Ellens föräldrar och även hennes mormor, Ulla, var med på fredagen (de var där på torsdagen också men då hade vi inte kommit fram). Härliga människor som vi gärna umgås med när vi kan.

Planer för lite arbete på ”Ellens stuga” i sommar finns givetvis där vi alla gör det vi kan precis som när vi jobbade på taket förra sommaren. Vi måste dock få lite ordning på när alla semestrar kommer att ligga i sommar, Kent är ju pensionär och jag har sommarlov så vi anpassar oss efter de som måste planera…

Givetvis var det inte bara kalas utan vi passade på att gå ut i lekparken tillsammans med Junie och Patrik så Ellen fick städa undan utan störning från oss andra. När man inte träffas så ofta så ser man ju framstegen på ett annat sätt och för mig var skillnaden i Junies kroppskontroll enorm! Studsmattan är en favorit men vi går runt mellan nästan alla sakerna på lekplatsen.

Konstigt nog är det ofta naturen själv som står för det som är roligast!

Inte alla deltog i lekarna hela tiden men lite fick de andra vara med och leka!

Som vanligt när jag är ute med kameran så hittar jag sånt som sticker ut lite i mina ögon och den här gången stack det upp lite extra.

Troligtvis en rest efter snöröjningen men det är första gången jag sett att det faktiskt varit flera decimeter som blivit uppdraget även om det nästan mer ser ut som den blivit uppskjuten.

På förskolan som ligger i samma hus som de bor i fanns lite roliga stenar som jag givetvis måste fotografera. Kul när kreativiteten inte begränsas!

Vi valde att åka hem redan igår för att slippa trafiken men även på nervägen var det omkörning förbjuden enligt skyltningen trots att det var närmare en timme kvar till starttiden, står skylten där gäller den är väl det man måste utgå från så vi la oss snällt i den långa kön och det var bara en enda bil som inte gjorde som alla andra utan körde om.

Medan vi var på väg hem var Junie, Patrik och Ellen på konsert med Babblarna som tydligen var väldigt rolig enligt Junie!

Knasen blev i alla fall glad när vi kom hem!

Idag blev det en dag för att komma ikapp och se till att få sommardäck på lillbilen, Volvon får nya på onsdag och husbilen har ju bara sommardäck så den är bara att köra nu när det är barmark.

Nu väntar en kort arbetsvecka för mig och Helén har lite andra aktiviteter inplanerade på sin lediga vecka som kanske kan bli något för bloggen i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s