Campingpremiär för Gaston!

Äntligen dags för lite husbilsliv! Gaston måste ju invigas i den här delen av våra liv, även om första gången i husbilen inte var några problem när han somnade på väg hem från besiktningen. Vi åker ju gärna en kort sväng till Gålö som start på säsongen eftersom allt finns där om det skulle vara något viktigt vi glömt hemma. Den här gången glömde vi alla kryddor men det tror vi är allt!

Det sista vi kastade in i husbilen var faktiskt shorts! Inte för att vi riktigt trodde på shortstemperatur men tänk om det faktiskt hände!

Nu blev det inte riktigt så varmt, vinden tog bort en del av värmen men kortärmat räckte långt på fredagen när det traditionsenliga bubblet skulle hjälpa oss att fira in säsongen! Goda bubblor som vi fått från en kompis.

Lördagspromenaden fick jag ta helt själv i skogen. Lite regn verkade avskräcka alla andra men jag tycker ändå att det är skönt och vackert runt Havtornsuddslingan! Lite folk såg jag iofs när jag passerade småbåtshamnen, det var dags för sjösättning tydligen. Lite blött och jag inser att det är dags för nya regnkläder, i alla fall byxorna släpper igenom lite väl mycket vatten. Men det kanske inte blir mer regn när jag måste vara ute så jag väntar nog ett tag till!

Efter ett tag lugnade sig det lätta regnet till uppehåll så vi passade på att tända vår lilla Weber-grill för att fixa lite hamburgare till lunch. Det höll tills första burgaren låg på grillen! Inget problem, vi drar bara ut markisen så har vi tak över huvudet, temperaturen är ju helt OK tänkte vi. Men vädret tänkte lite annorlunda, en rejäl skur tillsammans med vindar från alla håll gjorde det mesta blött. Blötast av oss blev nog jag eftersom jag var tvungen att säkra markisen samtidigt som grilljobbet skulle slutföras. Helt OK lunch och nytt tröjbyte för min del och sen kom solen tillbaka efter ett tag.

Det blev faktiskt riktigt varmt så det blev säsongens första middag utomhus!

Jag tyckte egentligen mer synd om grannarna som var på andra turen med sin husvagn och dessutom skulle testa att slå upp ett helt nytt tält för första gången. De saknar fortfarande en del grejer men jag kunde i alla fall låna ut en gummiklubba och lite kunskap även om det är några år sen jag slog upp ett tält!

Videosamtal med barnbarn!

Vad gör man i en husbil när man inte vill vara ute i regnet? Helén passade på att ta ett videosamtal med Junie där det bland annat lektes kurragömma! Junie verkar tycka om att leka digitalt med farmor men våra hundar undrar varför matte sitter och tjoar hela tiden utan att bry sig om dem!

När det samtalet var genomfört och lunchen intagen så passade jag på att byta ut den gamla mobilhållaren eftersom vi bytt från gamla Samsungtelefoner till OnePlus 10 pro som ju är rätt mycket större! Brodit har ju ett system med en del som är bilspecifik och den sitter givetvis kvar när själva telefonhållaren byts ut, smart och smidigt att byta! Enda nackdelen med bytet är att det inte finns hållare för just den modellen utan det fick bli en universalvariant, en fördel är dock att nu kan skalet sitta på!

Vi får se om jag måste flytta mikrofonen eller om det funkar trots att telefonen är i vägen.

Gaston är en tuff liten kille och backar inte för nya erfarenheter så campinglivet fungerar mycket bra med honom. Allt eftersom lördagen gick fylldes campingen på och det är mycket folk med hundar här som han kan titta på, bli utskälld av och skälla tillbaka på. Än så länge är det inte han som börjar skälla för det mesta även om han låter en del när han blir upphetsad.

Lite ny terräng fick Gaston prova på när vi tog eftermiddagspromenaden med Knasen på fredagen, en liten lagom runda som tog en dryg halvtimme den här gången.

En halvtimmes promenad är alldeles för länge för en liten valp så han fick lifta i ryggsäcken på transportsträckorna och gå själv när Knasen indikerade att det var extra intressant.

Lite bättre väder på söndagens promenad! Strålande sol från en klarblå himmel och inte mycket vind att prata om. Den här gången såg jag hela sex personer på samma runda som på lördagen.

Knasen fastnade ju lite i isen ute på Möja men det verkar inte ha satt några spår, fortfarande helt tokig när det finns vatten som man skulle kunna bada i! Våra tidigare hundar spenderade ju stora delar av sina liv med att gå ut en kort liten bit men simma kunde jag göra själv! Knasen visar enbart glädje inför möjligheten att simma, nu hoppas vi att Gaston blir likadan.

Helt underbar helg trots bitvis lite trist väder och skönt att Gaston fungerar bra i husbilen och på camping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s