Sundsvall och student

Kristi Himmelsfärdshelgen, eller som jag alltid sagt Kristi flygare, var sedan ett tag bokat för en helg på Alnön för lite arbete, mycket mys och en hel del snack, mat och god dricka. Ursprungligen skulle vi haft en kvällsaktivitet på skolan men den blev, till min glädje, flyttad. Kvar var dock skolans volleyboll-turnering men den sköter min coachkollega, Jerre, alldeles utmärkt själv så vi drog hemifrån redan vid klockan tre!

Sveavägen och normal trafik

Vi åker den här sträckan regelbundet men för första gången blev vi hänvisade genom Stockholm av Waze, det stod helt stilla på Klarastrandsleden som vi brukar ta. Jag gör som maskinen säger, jag har ju trots allt jobbat på Sveavägen så jag hittar i stan, men pulsen gick upp rätt rejält när jag inser att tunneln är 3 meter hög och vår husbil är ungefär så hög… Vi var tydligen inte så höga för ”skvallerpinnarna” före tunneln rörde sig inte men lugn blev jag inte förrän vi kommit ut på andra sidan utan en repa på tv-antennen! Köra stor bil i Stockholm är inte svårare än nån annanstans så länge man kommer ihåg vilket fil man bör ligga i, jag har ju kört en del där till jobb och annat så det är inget problem och med husbilen ser man ju över småbilarna!

Avslappnade killar på väg norrut!

Lite stökigt var det en bra bit av vägen men vi tog det lugnt och pausade i Tönnebro för lite middag från hamburgerstället där, Helén fixade det medan jag rastade hundarna.

Vi var framme vid halv tio ungefär och togs emot av Kent. Ställde upp bilen, snackade lite och sen var det kväll för de trötta resenärerna.

Absolut viktigast för Farmor Helén när vi åker upp är att spendera tid med Junie, allt annat blir sekundärt när vi är där.

Barnbarnspassning i full frihet

Jag och Kent hade ju planerat för lite riv- och byggarbete där alla utom Helén och Junie skulle delta var tanken men Patrik och Ellen skulle jobba på fredagen så torsdag kväll åkte de hem tillsammans med Junie och farmor som skulle ta en heldag och lite till eftersom ”ungdomarna” ville ta en barnfri kväll. De kom tillbaka på lördagen men då var det inte mycket arbete kvar eftersom materialet tog slut…

Väggarna till glasverandan är rivna, papp pålagt och så småningom kom även en hel del panel på plats.

Junie fick, som vanligt, lite presenter när vi träffades. Pippikläderna från oss användes flitigt under hela helgen men frågan är om inte Gaston var favoritbesöket.

Junie och Gaston leker under uppsikt av en vaksam farmor

Otroligt kul att se hur bra hon anpassar sig till valpen och lika kul att se hur vuxenhunden Knasen anpassar sig efter henne även om hon inte kan hålla i hans koppel ännu.

Kent och jag fick med andra ord ett par ”gubbkvällar” med god mat, god dricka och en massa snack om allt möjligt från öl till radiovågor.

Ensamtid med hundar, nötter, whisky och YouTube

Valpen behöver ju lugna ner sig vid tiotiden ungefär så då gick jag ut i bilen för lite avslappning för pälsbarnen, själv tog jag en whisky till och satt uppe ett litet tag, jag antar att Kent gjorde detsamma.

Vi arbetade i lagom tempo och på fredagen tog materialet slut så då blev det bara trevlig samvaro resten av helgen.

På jobbet har det varit studentdag med tillhörande arrangemang av bland annat utspringet där eleverna i årskurs 1 på el- och energiprogrammet bygger upp scenen och ljudet utomhus. Sex grabbar var på plats och jobbade bra och säkert genom hela dagen!

Jag är ju coach för en etta så mina elever springer ut först om två år men jag har ju undervisat tre av de klasser som sprang ut i fredags. Givetvis el-treorna men jag har ju haft båda teknikklasserna när de gick i ettan. Några elever kommer man att sakna men det känns ändå helt rätt att de går vidare med sina liv.

Rätt mycket folk som väntade på sina släktingar eller kompisar. På bilden ovan finns några nuvarande och några gamla elever, de som kommer tillbaka värmer alltid lite extra. Inget firande för oss nu men i veckan är det dags för en mottagning inom släkten!

Pingsthelgen blev en hemmahelg eftersom Helén jobbar hela helgen och jag hade lite att fixa här hemma, gräsmattan började likna ett fält!

Nästa helg blir det nya äventyr med bilen hoppas vi om bara transportstyrelsen kan låta min betalning av fordonsskatten vara kvar den här gången istället för att skicka tillbaka dem och ge bilen körförbud. Bilen är ju ”tung” och vi betalar rätt mycket i skatt så vi ställer av den när den inte används och nånstans där har det blivit fel, nu är det betalt från min sida och jag hoppas att det syns inom någon dag även hos dem!

Jag avslutar med lite blandade bilder från besöket på Alnön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s