Hemma och väntar…

Hemma igen efter årets första längre resa med husbilen och det har vi varit i nästan en vecka nu. Väntan är på att Patrik, Ellen och vårt barnbarn Junie ska komma ner och sätta lite fart på farmor samtidigt som vi firar Patriks födelsedag och umgås i största allmänhet.

Inlägget kommer dock att handla om vår semesterresa norrut.

Planen för midsommar var sen ett tag rätt enkel eftersom Helén jobbade natten till midsommarafton. I början av veckan dök tanken på att åka till Alnön och fira midsommar tillsammans med Patrik, Ellen och Junie samt givetvis Kent och Åsa så vi packade husbilen inför fredagen och när Helén kommit hem och fått i sig lite frukost packade vi det absolut sista och drog norrut.

Jag kör och Helén sov sött på resan

Själva resan gick bättre än förväntat trots att den normala mängden idioter i trafiken var högre än normalt, det var ju midsommar! Restiden blev ungefär fem timmar och vi var framme strax efter ett men en stor anledning till restiden var troligtvis den tidiga starten.

Utsikten från altanen på Alnö går inte av för hackor!

När vi kom fram vart det lite fika och sen bar det av mot midsommarfirandet ute på Skorven där det var dans runt stången och lite annat som ”krävs” på midsommar. Vi valde att låta hundarna följa med den rätt korta promenaden dit istället för att lämna dem instängda i den svala (AC är underbart) husbilen. Hundarna uppförde sig som förväntat utmärkt bland allt folket men den lilla skugga som fanns var redan upptagen av andra med hund så efter ett tag gick jag och hundarna tillbaka till Åsa som satt och njöt på altanen under solseglet.

Midsommarfirandet fortsätter

En ny pool hade införskaffats så Junie skulle kunna bada om det var kallt i vattnet nere i viken (det var varmt när vi var där) men det var inte något hon var sugen på just då.

Junie tycker att pappa kan bada själv.

Badade gjorde hon och de flesta av oss andra ändå nere i viken där temperaturen var behaglig så man kunde faktiskt ligga i ett tag och simma lite. Viken är grund och det var pålandsvind som tryckte in allt varmt ytvatten så det blev troligtvis varmare där än i till exempel Tranviken som man kan se till från altanen.

Vi blev kvar till måndagen och hade kul hela tiden, jag och Kent kan snacka länge utan att vi tycker att det är tråkigt och Helén är aldrig uttråkad när Junie är med. Patrik och Ellen skulle dock jobba så vi valde att dra vidare mot Örnsköldsvik, bara för att vi inte varit där förut.

Höga Kusten bron

För att komma till Ö-vik måste givetvis Höga Kusten bron passeras, jag är höjdrädd nått så in i h-vete så jag njuter inte av utsikten direkt men Helén skulle nog kunna hänga ut ur fönstret om hon fick… Sparar tid på vägen gör den dock eftersom det annars är en liten omväg på många mil till en annan hög bro som jag inte heller gillar så valet är trots allt enkelt!

Gullviks camping

Vi valde att boka och betala i förväg så när vi kom till Gullviks Havsbad strax söder om Ö-vik gick incheckningen fort och den plats vi blev tilldelade har underbar utsikt. Uppdelningen i olika platser efter storlek på vagnen var nog bra men bäst var de dedikerade husbilsplatserna! Underlaget var mest grus så presenning och matta åkte ut direkt så inte allt följde med hundarna in i bilen!

Komma fram dricka!

När vi fixat allt på platsen blev det givetvis lite komma-fram-dricka! De nya glasen som Våra Husbilsresor rekommenderade är riktigt bra! Ölen höll sig kall lite längre i alla fall men med den värme som vi hade då räckte den ändå inte speciellt länge!

Gaston testar badvattnet på Alnön

En sak vi gillar i Norrland jämfört med de södra delarna av landet är inställningen till hund och hundar på stränder. Här står det till och med på hemsidan att hundarna är VÄLKOMNA i utkanterna av stranden, ingen skylt som förbjuder hundar överhuvudtaget vad vi kunde se, normalt hänsynstagande förståss så funkar det alldeles utmärkt.

Givetvis utnyttjade vi den fina sandstranden tillsammans med hundarna så de kunde njuta av värmen utan att för den skull bli kokta. Apportering och allmän lek i vattnet tills Gaston visade att han var trött och vi tog den korta promenaden tillbaka till husbilen och vila i skuggan under markisen.

Lite udda att de flesta toaletterna i servicehusen var kombinerade med dusch men det var ingen kö när vi var där så det funkar nog. Däremot hittade vi ingen möjlighet att tömma gråvattentanken i husbilen eller en ”bra plats” att fylla vatten i den fasta tanken. Trevliga var de i receptionen dessutom. En bra camping var känslan vi fick med oss.

Efter ett par dagar utanför Ö-vik åkte vi vidare mot en av de bästa ställplatserna i hela världen men det tar jag i nästa inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s