Vi lämnade Ö-vik

När vi var i Ö-vik skickade vi en fråga till Leif och Birgitta, som vi lärt känna via vår gemensamma uppfödare av Golden Retriever, om de var hemma och om vi kunde komma på besök. Vi var välkomna så efter lite proviantering i Ö-vik styrde vi först mot Mjälloms tunnbröd för lite nödvändiga inköp och slutligen till Käxed.

Den utsikten är svårslagen!

Det blev en lång kväll med mycket snack och gott att äta följt av övernattning och dan efter kom Lotta som bland annat har Gry som är mamma till båda våra hundar och Herman som är pappa till Gaston på lunch så då blev det ännu mer hundprat och funderingar på planer för framtida utmaningar för hundarna och oss.

Underbara människor som bjuder på sig själva och sin tid när vi får för oss att köra norrut!

Lite motvilligt var vi tvungna att åka vidare och valet denna gång blev First Camp Nydala – Umeå återigen utan någon egentlig anledning, planen är ju trots allt bara att ta det lugnt och njuta av det varma vädret (i skuggan för det mesta), så vi bokade och betalade via nätet även här. Jag gillar att veta att det finns en plats när vi kommer fram men vill sällan bestämma nästa resmål allt för tidigt så vi bokar oftast kvällen innan eller samma morgon som vi ska komma fram.

Komma-fram öl lokalt producerat!

Vi blev tilldelade en plats längst in på campingen och hade en husvagn på andra sidan ”vägen” sen var det några tomma platser till nästa ekipage, skönt för hundarna med lite avstånd men helt tyst var det inte ändå!

Norrbaggarnas stackars hund

Norrbaggarna i den husbil som stod närmast oss hade åsikten att det är helt OK att lämna hunden fastspänd i husbilen större delen av dagen medans de var iväg och gjorde nåt annat. Den hade vatten och bra tillgång till skugga men så tycker i alla fall inte jag att man gör! Hunden skällde så fort något hände som triggade den, vilket var ofta, och till slut hade de flesta grannarna varit framme och sagt till jycken att hålla tyst! De stack iväg igen, återigen med hunden utanför, men då kom de tillbaka med en ”portabel” AC så jag antar att de tänkt lämna hunden inne i bilen i framtiden. Utan AC blir det snabbt varmt i bilen, vår har nästan gått non-stopp under de tider vi varit uppställda för hundarnas skull.

Stilenligt ekipage

Vi lämnade campingen på lördagsförmiddagen men det hade troligtvis varit kul att åka in och kolla på alla fina bilar som samlades på Nolia. Den enda som jag fotade var en bubbla med tidstypiskt tält som stod uppställt på campingen men det fanns andra mycket fina bilar där ägarna istället valt att bo i stugorna.

Hotings camping

Resan fortsatte mot Hoting, som vi faktiskt passerade på vår första längre resa med husbilen 2017, och därmed vände vi söderut igen med Dorotea som vändpunkt i norr. Vi valde bort den campingen som ligger i Dorotea och valde Hotings camping istället och det var ett bra val.

Precis när vi fått bilen på plats och allt var färdigt kom ett välbehövligt regn, det kallas nog för bra timing av vissa jag säger tur.

Campingen känns som ett pågående projekt där allt är helt eller på väg att bli helt. Relativt enkel standard men allt finns och fungerar dessutom trevlig personal och härlig natur blir resultatet bra! Det enda negativa vi upplevde i Hoting var Norrlands plåga – Knott!

Jag skriver ju en del recensioner på Google och det händer att man får svar, här kom det rätt snabbt och glatt, känns som rätt personer som driver campingen.

Fick även ett snack med en norrman som var på väg till Bodö dit hans fru skulle flyga. Tanken var att han skulle sova i ett tält kopplat till bilen men just här valde han att sova i en stuga i stället. Han bidrog med lite perspektiv på kostnaden för alkohol när han sa att han hade blivit tillsagd att handla upp sig på vin på systembolaget i Sverige där favoritvinet ligger på ca 250 kronor jämfört med 450 kronor i Norge…

Reklam för Ivars bilmuseum

På kort gångavstånd från campingen finns Ivars bilmuseum som tyvärr var stängt för normala besök utan bara för bokade besök sen en tid. På campingen står en Chevrolet brandbil och gör reklam för museet.

Man ska även kunna gå runt sjön men jag kände inte för att ta den rundan i värmen som vi hade.

Hoting blev vårt ställe två nätter innan vi drog vidare till nästa ställe som jag skriver om nästa gång lusten faller på, kanske redan i morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s