Sista delen och fler mycket goda vänner!

Efter Hoting var det dags för Kramfors där vi valde att ställa oss på Kramforsvikens Camping som ligger fint nere vid älven och samtidigt har nära till centrum. Vi var där rätt tidigt och valde självklart en av de fina asfaltplatserna längst ner mot vattnet. Vi pratade lite med ägaren till campingen om det var något problem om vi ”markerade” platsen med stolar eller nåt om vi åkte iväg till några kompisar och det tyckte han lät bra så såg de som kom senare att just den platsen var upptagen och betald för. Ingen på plats när vi kom men bara att ringa numret på tavlan så fick vi koden till bommen och servicehuset, betalning via Swish funkade alldeles utmärkt.

Är vi i närheten av Kramfors är det självklart att höra av sig till Anders och Linda som bor strax utanför. Just de dagarna som vi var där var deras lediga dagar från underbara restaurang LAT som de driver sedan snart ett år så vi var välkomna framåt kvällen. Som vanligt ställde sig Anders och Linda och lagade otroligt god mat som enligt Helén passade väldigt bra med det vin som Linda trollade fram. Jag som körde fick en mycket bra öl med lite mindre procent, en ”köra-bil-öl”.

Precis när vi började bli tvungna att åka kom Linda på att Helén ville ju veta mer om Höga Kusten vinerna. Finns enbart i området kring Höga Kusten, annars får man beställa en låda, så Helén gick in till Kramfors dagen därpå och handlade lite på bolaget. Ytterligare en mycket trevlig kväll som kunde blivit mycket längre om det inte vore så att vi skulle tillbaka till campingen.

Vi hade ju bokat två nätter på Kramforsviken så det blev en dag till av vila och bara njuta av utsikten.

Junie har hittat Mormors racer

Vi (Helén) hade ju pratat ihop oss med Ellen och Patrik om att åka till Alnön som avslutning på resan så vi styrde mot Sundsvall och på vägen blev det lite shopping. Först till campingtillbehör4u som hade flyttat och minskat butiken rejält och sen till Birsta för att slutligen åka ut till Alnön. Vi var första bil på plats, ”bara” Åsa var hemma men vi ställde upp husbilen som vanligt och efter ett tag dök Patrik, Ellen, Junie och Kent upp så vi blev fulltaliga.

Spikarna <=> Skorven

De blev ett par dagar där men sen var vi tvungna att röra oss hemåt. Patrik fyller ju år den 17:e juli och brukar fira nere hos oss för att hans gamla kompisar ska kunna komma förbi. Trafiken på vägen hem var lite stökig med bilar som pendlade i hastighet så ena minuten blåste de förbi oss för att vi några minuter senare körde om dem, trots att vi inte ens höll farten helt uppe i hastighetsbegränsningen!

Väl hemma hade alla växter överlevt, tack vara yngsta sonen, och liljorna till och med blommat över. Vi fortsätter dock att ha semesterkänslan kvar, för semestern är inte slut bara för att den här resan är över.

Idag fyller äldsta sonen år så just nu står Helén och fixar med tårta och allt annat som smakar gott inför eftermiddagens fika. Kanske kommer det ett inlägg om den här veckan så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s