Borensberg och lite tidigare

Diana kommer glidande mot sjön Boren

Efter några veckor hemma som inte direkt varit sysslolösa är vi nu i Borensberg och står på ställplatsen precis vid kanalens början (eller slut) vid sjön Boren. Vi har varit här tidigare men då stod vi inte med ”bra” utsikt. Numera går samtliga platser att boka och betala via nätet så det gjorde vi dan innan vi åkte.

Utfarten mot sjön Boren

Vi bokade platsen näst längst ut och när vi kom så stod givetvis en bil där… Ingen på plats som man kunde prata med och påpeka att det var vår plats men lite sökning så hittade jag numren till hela familjen, pappan svarade dock inte i telefon. Helén började halta bort mot kafeterian som också är reception för både ställplats och gästhamn men innan hon var framme dök de upp på cykel, de hade stressat och ställt sig på fel plats. Jag valde att låta dem stå kvar och istället ta deras plats bredvid så vi slapp ha passagen till badet precis utanför dörren och istället ha den bakom husbilen.

Tyvärr var inte vädret riktigt med oss utan det småregnade lite hela kvällen så vi flyttade in när det var dags för mat , utsikten blev faktiskt lite bättre när man såg ÖVER vassen istället för att försöka se genom den.

Huvudorsaken för de flesta att stanna i Borensberg är ju inte det fina fiket utan Göta Kanal och slussen som ligger precis vid ställplatsen. Vi tog en promenad när vi kommit på plats för lite glass och sen vidare till slussen där vi fick se en rätt stor segelbåt ta sig igenom slussen utan problem. Över lag mest segelbåtar i år jämfört med förra gången vi var här då var det kanske hälften av varje.

Den här trippen har vi valt att bara stanna en natt här och det passar rätt bra när vädret är lite småtråkigt. Fin ställplats men vi har långt till servicehuset och ingen el här längst ut. Alla platser går numera att boka och i morse såg jag inga lediga platser när jag gick ut med hundarna.

Vi kommer nog tillbaka igen.

Lite tidigare…

Farfar och Junie

Tiden hemma har vi dels haft besök av Patrik, Ellen och Junie i samband med Patriks födelsedag. Lite firande av det tillsammans med ett par av hans kompisar här nere är ett återkommande inslag och i år hjälpte Junie farmor att fixa tårtan.

Junie hjälper till att dekorera tårtan!

På lördagen stack farmor och den lilla familjen till Junibacken som var kul enligt Junie även om ”tåget” var lite läskigt för en två-åring.

Som vanligt var dock inte attraktionen det absolut bästa utan upplevelsen att åka buss och pendeltåg är det hon pratade mest om de sista dagarna.

Buss och pendeltåg är hur kul som helst att åka enligt Junie!

Tyvärr hade nog Helén fått med sig en bacill eller nåt från Junibacken men den dunderförkylningen gick över på en vecka, lagom till en fråga om att träna hund med vår uppfödare. Allt gick bra tills en dummie fastnade i ett träd och Helén försökte kasta en boll för att få ner den och troligtvis gled lite och skadade sitt knä. Hon fick alltså inleda arbetet efter semestern med en sjukskrivning, bara två nätter och sen ledig en dryg vecka till, lite suspekt kanske? Knäet är fortfarande inte bra men klart bättre än de första dagarna.

Kopparödlor hade vi tydligen gott om i komposten

Vi la ju igen vårt lilla trädgårdsland när det inte längre fick någon sol bakom grannens häck och höga träd på allmänningen bakom huset så i år byggde jag istället en odlingslåda där vi tänkte ha lite blåbär, jordgubbar och annat som går att äta direkt från växten.

Mycket kompost och jord gick det åt.

För att inte behöva köpa flera kubikmeter jord fyllde jag botten med den kompost vi har sen tidigare av allt gräsklipp och annat från trädgården och där visade det sig finnas kopparödlor i massor, synd att inte Helén var med hon hade skrikit högt! Ödlorna fick flytta därifrån för i en odlingslåda passar de inte.

Äntligen är även jordgubbar och smulgubbar planterade!

Vi försökte få tag på jordgubbsplantor men vi var tydligen för sen ute för de fåtaliga som fanns kvar var inget jag var villig att betala ett öre för! Vi beställde från Granngården och leveranstiden var två veckor så det fanns inga jordgubbar när Junie hälsade på. När de två veckorna gått frågade vi var plantorna var eftersom vi fått fakturan men ingen leverans och svaret var att de fanns på DHL’s central i Hägersten när vi väl fått spårningsnumret. Ingen information från vare sig Granngården eller DHL om att leveransen var på gång. I söndags (första augusti) fick vi besked om att leveransen fanns för upphämtning, fem dagar efter att den kommit till Stockholm.

Enligt DHL befann sig dock leveransen fortfarande i Hägersten efter att vi hämtat ut den…

Vi var rätt irriterade och förväntade oss hoptorkade plantor som helt hade dött men Granngården hade förpackat dem väl så de var riktigt fina! I jorden inom en timme från att vi åkt iväg för att hämta dem så nu hoppas vi på att Joakim kommer ihåg att vattna dem när vi är på rull så kanske det finns några smulgubbar som är mogna när vi kommer hem.

Nu blir det till att rulla vidare mot nästa ställe via några förhoppningsvis intressanta stopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s