En persons lycka och en annans fasa

I torsdags lämnade vi Askeviks camping och styrde mot Ullared och en plats som jag inte klarar mer än i korta stunder men Helén njuter av, Gekås! Vi hade som sagt inte någon speciellt bra resrutt planerad så körningen blev närmare fyra timmar.

300- området på Gekås camping

Vi bokade plats på 300-området den här gången och hamnade längst in, perfekt för hundarna men inte optimalt för Heléns skadade knä, så när vi kom fram tog vi det bara lugnt istället för att Helén skulle in en första gång. En liten runda över berget och runt campingen finns och är rätt lagom för en normal hundpromenad i den temperatur vi hade just då.

Appen Aeroguest

Vi hade bokat och betalt via nätet och hade nån dag innan fått en länk för att checka in. Vi hämtade även ner appen Aeroguest där vi fick reda på att vår plats var ledig strax före tre som är den egentliga incheckningstiden, mycket smidigt. Tanken är att appen och telefonen ska fungera som passerkort (och allt annat också) vilket vi inte behövde testa eftersom 300-området inte är spärrat av en bom och servicehuset inte heller behöver passerkort. Reaktionerna på nätet om appen är blandade, vissa älskar den andra inte, men ett problem är ju att passerkort/nyckel blir kopplat till en viss telefon om man inte lyckas dela den med andra personer. Jag testade att dela bokningen och allt verkade funka men som sagt behövdes inget kort där vi stod.

Grabbarna ligger på rad och kollar på grannens Ragdoll (katt)

Platserna längst in är nästan uteslutande på grus vilket passar oss med husbil och inga direkta planer på att stanna någon längre period, även om grannen till vänster varit där i några dagar.

Toapåsar går alltid åt!

På fredagen ställde Helén klockan för att hinna in innan resten av folket hade vaknat och hon lyckades rätt bra. Inköpen blev givetvis mest till Junie men strumpor var årets inköp till alla inblandade. Lite leksaker och annat till hundarna är en självklarhet, det gör ju inte så mycket om leksakerna blir mördade inom några dagar när de är billiga.

Jag och hundarna tog en lite lugnare morgon i husbilen efter morgonpromenaden. Valet att sitta inne var enkelt, det droppade en del utanför bilen.

Det tar tid att tömma och fylla stora fordon!

Jag passade givetvis på att tömma och fylla vatten i bilen men hade oturen att hamna bakom en lite större husbil som tömde gråvatten och fyllde sin enorma vattentank. Jag var även bakom en familj i en betydligt mycket mindre bil och små barn men de var lite snabbare.

Av någon anledning har de valt att ha en variant där man måste hålla en knapp intryckt för att vattnet ska rinna vilket kan vara svårt att kombinera med att hålla i slangen så den inte ”ramlar ut hålet”, vår egen slang var tillräckligt styv för att sitta kvar men det tar tid och humöret blir ju inte på topp direkt!

Efter några timmar ringde Helén (hon hade ringt med frågor och tankar tidigare) och sa att hon stod i kassakön så jag kunde åka och hämta upp henne. Lite strul med var jag ställde bilen och var Helén trodde att jag stod men ändå väldigt mycket smidigare än det kunde ha varit. Tre stora påsar ställdes in i garaget och sen drog vi vidare mot nästa shoppingställe, denna gång Engelsons i Falkenberg där vi köpte varsin hundförarväst och lite annat.

Engelsons egen lilla parkering/ställplats

Engelsons har förstått att många kunder med friluftsintresse kommer med mobilt boende och har helt enkelt en större parkering på andra sidan gatan där man kan övernatta, mycket bra! Vi hade bokat en annan camping på kvällen innan så vi åkte vidare.

Helén har fotograferat en hel del rondeller under resan men egentligen kanske det inte är själva rondellen som är intressant utan utsmyckningen som finns där. Rätt kul att fundera över vad vissa saker är och varför de står just där. För övrigt kändes det som vi körde genom fler rondeller än vanliga korsningar!

Vätgasstation som skapar sitt eget bränsle med solceller

När vi stannade för att tanka på Ingo så såg jag en väldigt intressant station en bit bort. En tankstation för vätgas som ”skapar” sitt bränsle med hjälp av solceller för att dela vatten till syre och vätgas. Det känns som ett bra (men mindre effektivt) alternativt till batterier i elbilar eller till och med gasdrivna förbränningsmotorer då det går snabbare att tanka och avgaserna är vattenånga.

Vi passade givetvis på att fylla på mat- och dryckförråden i Falkenberg och jag hittade flera olika sorters öl som är lite mer lokala även om den första som åkte ner i korgen kom från Nya Cernegiebryggeriet” som ligger i Jordbro!

Vi åkte vidare till nästa ställe men det skriver jag om en annan gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s