Sista delen av resan

Efter Ullared hade vi ett par dagar innan Helén skulle börja jobba och valde att åka till en camping som heter Vallsnäs Camping som ligger vid sjön Unnen. Känslan när vi kom dit var en klassisk camping med några långliggare och en hel del gäster från olika länder. Vi hade bara kollat lite snabbt på google efter rating eftersom det bara gällde en natt.

Platsen lutar lite

Platsen vi valde visade sig luta rätt ordentligt och Helén kunde ju knappt böja högerbenet så jag tänkte snabbt och fixade en ”pall” av våra gamla klossar från Biltema som är kvar enligt varianten ”kan ju vara bra att ha nån gång” vilket visat sig vara rätt lite då och då. Utsikten från bilen var en tät vägg av lövträd som vi tyckte var lite trist första kvällen men dagen därpå när det blåste kändes det helt rätt!

Kul med nya leksaker!

Hundarna hade förståss fått lite nya leksaker när Helén handlade på Gekås så lyckan var total för dem med bläckfiskarna, de får givetvis varsin men ska alltid ha samma (helst ska Gaston ha alla leksaker!).

Om man tog sig ner förbi träden som var vår utsikt kom man direkt till sjön som bjöd på en helt underbar utsikt när solen var på väg ner, bara att ta fram telefonen och krypa ner i lagom fotohöjd! Otroligt nöjd med kameran i våra OnePlus-telefoner med Hasselbladsoptik.

En riktigt trevlig camping men vi skulle vidare till en ställplats som höjs till skyarna av alla som varit där!

Säsongsavslutning med stil!

Stegeborgs Ställplats som ligger någon mil från Söderköping vid en gästhamn i Sankt Anna skärgård är otroligt fin och platsen vi valt, bokat och betalt via nätet låg på första parkett! Den enda nackdelen var väl avståndet till servicehuset men vi behöver ju inte det egentligen.

Sista planerade övernattningen för säsongen så vi kände behovet av att fira lite med god skumpa från High Coast Wine, Höga Kusten Brut Alb, som Linda tipsade oss om när vi hälsade på hos dem i Lunde för några veckor sedan.

Snygga hundar som förskönar varje bild!

Hundarna trivdes alldeles utmärkt på gräsplätten som är vid varje plats även om bilen parkeras på grus, precis som vi vill ha det! En grej med hundar är att promenader har en tendens att ta längre tid än väntat helt enkelt eftersom trevliga människor vill hälsa på hundarna och berätta lite om deras egna eller fråga hur det fungerar i husbilen etc. Så även här, husbilslivet ger många kontakter även om de absolut flesta är flyktiga så är det kul att träffa lite trevligt folk och snacka ett tag.

Vi gick ut till slottsruinen men gick inte in, det var varmt! Jag tog dock lite bilder på kvällen när slottsruinen är upplyst. Vi pratade även lite med kvinnan i båten till höger framför oss som hade två hundar (tror Amstaff) som uppförde sig exemplariskt, den ena var valp precis som Gaston så det blev lite promenader titt som tätt även för dem.

Jag skrev att avståndet till servicehuset var lite långt men de har en tömningsstation med CamperClean som ingår i priset, mycket trevligt! Risk för kö vid tiden för utcheckning men så är det ju överallt.

Smidigt att boka och betala via nätet enligt oss och lite kul är det att de har en tavla där de upptagna platserna lyser rött, det finns även en grön/röd indikator på varje plats så man kan åka dit på en chansning och leta upp en plats som är både fin och ledig. På platserna där vi stod var det tydligt skrivet att man skulle köra in vilket är logiskt för oss med husbil som gärna vill ha utsikt genom vindrutan. För övrigt är både husbilar och husvagnar välkomna vilket inte är ”normalt” på ställplatser.

Helén har jobbat hela veckan och jag var inne på jobbet torsdag och fredag. I morgon, måndag, drar arbetet igång mer ordentligt med en två-dagars konferens för hela skolan vilket är något som vi inte kunnat göra på några år… Brukar vara mycket som ska hinnas med och sen ska vi dessutom hinna umgås och ha trevligt så det ser jag fram emot!

Vi har även hunnit med att göra en ”nödlösning” för att kunna ha en hund i vår lilla Toyota eftersom jag ska gå kurs med Gaston och Helén kommer att åka till Sundsvall och då vill jag att hon kör Volvon för säkerhets skull.

Tack för den här sommaren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s