En bra vecka med extra allt

Morgon på Östnora camping

Förra veckan avslutades med full fart! Lördagen var fullbokad med Haningedagen för Helén och kurs för mig och Gaston, söndagen var vikt för hundutställning.

Haningedagen var ett måste och jag hade gärna varit där eftersom Anton, våra söners kusin, skulle uppträda. Helén hade tid och åkte dit och såg honom och många andra, bland annat Danny. Själv fick jag nöja mig med att titta på Anton och Niklas när de var med i finalen på Funkisfestivalen för ett par veckor sedan.

Den kvällen var även en kunglighet på plats och stöttade evenemanget och de som uppträdde. Lite kul att se hur prinsessan Sofia sitter mitt i publiken och alla försöker (mer eller mindre uppenbart) att ta ett kort, många av de som satt i publiken har även de någon funktionsvariation så de kan bli lite mer närgångna än vad som anses normalt men det var inget som verkade påverka henne alls utan hela tiden ett vänligt ansikte.

Utställningen på söndagen gick som förväntat, Gaston var yngst i sin grupp och ställdes mot två äldre, större, mer utvecklade hanar som dessutom ställdes av sina uppfödare. För de tikar som kom från samma kull som Gaston gick det bättre så de kom hem med en hel drös med rosetter. Jag tog närmare åttahundra bilder men visar som vanligt bara upp bilder på människor och annat som fångade min kamera.

Bilden som bäst motsvarar hur jag vill se hundar och människor just den här dagen står en bild på en för mig helt okänd person som bara är med sina hundar för.

Vi hade helt enkelt en bra dag på Ulriksdals slott!

Måndag morgon var det dags för årets elever i årskurs 2 att starta sin friluftsvecka, först ut var min och Jerres klass tillsammans med elprogrammet och en klass från samhällsprogrammet, lite kul att det var klassen där Jasmina som bytte från vår klass går. Jag fick dock inte starta med att köra ut till Östnora utan skulle hjälpa till att kroka på ett av släpen med kanoter hos uthyraren pga kroppsliga problem, det slutade med att jag krokade på ett släp med hjälp av hans granne, lastade den bilen full med flytvästar och slutligen krokade på det andra släpet bakom min egen bil. Inget som jag inte gjort förut men inte direkt enligt planen!

När släpet var på plats och eleverna började lasta av de sexton kanoterna åkte jag hem och bytte till husbilen. Alla andra sover i tält men ”been there, done that” så jag sover i värmen i vår husbil om jag ska sova över. Idrottslärarna (bara två just den veckan!) behöver hjälp, speciellt på nätterna, av de som är coacher för klasserna. Alla kan inte vara med och i år saknar vi dessutom en idrottslärare ett tag till så sista natten åkte EHT-gänget ut, filmerna från morgonen efter när lärarna skulle packa ihop sitt tält bestod av väldigt mycket skratt!

Alla eleverna skötte sig och kom förhoppningsvis hem med nya minnen och nya kunskaper i friluftsliv.

Spa-bad med lerinpackning

Medans jag var på Östnora träffade Helén Anki som har Frasse och Svenne för vad som blev ett SPA med lerinpackning för hundarna i skogen. Kul hade de tydligen i alla fall.

I torsdags var det dags för Svenne att komma hem till oss över helgen så Anki kunde åka iväg på andra grejer. Han är full av energi och bus och passar med andra ord perfekt med våra två hundar. Mysig som de flesta Golden är han givetvis så lite tid i soffan på kvällen värderar han minst lika högt som våra hundar. Tre hundar är dock rätt påfrestande ibland, speciellt när den äldsta bara är två år. På tisdag när han åker hem igen lär alla sova gott!

Kursens stjärna!

Igår var Gaston och jag på kurs så de andra hundarna fick hämta andan lite. Allmänlydnad heter kursen och han är absolut yngst, som vanligt när vi går kurs…

Gaston har hur mycket energi som helst men lyckas samtidigt med att ha underbar kontakt och ett snabbt huvud för nya moment. Klassens stjärna enligt mig (som inte alls är partisk…)

Partiledarna som Gymnasiesärskolans elever skapat!

Idag är det val och givetvis har vi röstat, lika självklart är det att det inte handlar om politik på vår blogg!

Eleverna på vår gymnasiesärskola har skapat sina egna partiledare som verkar ha rätt mycket luft i huvudet men de bryter i alla fall inga vallöften!

I måndags hade vi politisk debatt på skolan (skönt att vara i naturen istället) och på tisdagen var det dags för skolval. Resultatet redovisas inte före det riktiga valet så vi vet inte vilket parti som stod för årets skräll på skolan!

Mycket jobb just nu så vi får se när jag känner för att skriva nästa gång! Ha det så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s