Inget år utan en tur till Oxelösund!

Det är fjärde gången vi står på Jogersö Camping och det lär bli fler gånger så länge som vi fortsätter med husbil. Vår oas på hjul tog oss till en oas i en stressig värld helt enkelt!

Själva campingen är lagom stor, har trevlig personal, servicehusen är bra och känslan när man kommer lite utanför högsäsongen är skönt avslappnad. Helén hade sett att de bara bemannade receptionen mellan 9 och 12 men en fråga via mail gav det enkla svaret att vi antingen kunde boka en plats på nätet eller ta en av drop-in platserna och betala via swish eller på lördag förmiddag när de var på plats. Härligt med smarta lösningar!

Den här gången stod vi närmast vattnet, även om det är skog mellan, och använde servicehuset som kallas ”Måshuset”. Väldigt fräscht när vi var där med bra städning. Givetvis finns kök, ett uppehållsrum med ”bibliotek” utöver toaletter och duschar. De andra gångerna har vi stått närmare receptionen och använde självklart det servicehuset som ligger där, inget fel på det heller men här var känslan ännu bättre! Nu var det ju lågsäsong och rätt lugnt och det känns ju oftast bättre när ingen står och trampar utanför toaletten när man sitter där…

På sommaren är det väl mest stranden som drar men vi älskar naturen i Sörmland, kan ju bero på att vi båda två har spenderat mycket tid där när vi växte upp och Helén bodde ju i Oxelösund några år när hon var yngre.

Vår plan för helgen var rätt enkel: Återhämtning och hundaktivering kombinerat med god mat och dryck! Planen höll nästan helt för vi hamnade mitt i en löpartävling för barn där överskottet går tillbaka till barn genom organisationen Junis. Helén tog några bilder men de kommer vi inte att lägga upp här eftersom det är små barn som vi inte känner. Jättekul att se alla glada barn som sprang loppet som gick runt campingen med start och mål precis framför vår husbil.

Hundaktiveringen fokuserade på saker som apportering i skog och lydnad allt i kombination med att en hund fick sitta och träna passivitet. Aktiviteterna gick som vanligt bättre än passiviteten, sådan husse sådan hund helt enkelt.

En kort helg som var väldigt nödvändig för oss alla samtidigt som vår 23-åring fick njuta av en helg utan sina föräldrar i huset.

Nästa helg åker vi sannolikt till Sundsvall för att träffa Junie med familj om inget händer, förra gången som det var planerat blev de ju sjuka men än så länge håller det! Blir säkert ett inlägg om den helgen så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s