En helg med Junie och hennes familj

Förra helgen var vi Oxelösund, den här helgen åkte vi till Sundsvall! Mina elever samarbetade på bästa sätt genom att vilja inleda sin (och min) sista lektion på fredagen en och en halv timme tidigare, vilket givetvis innebär lika mycket tidigare avslut på lektionen och fredagen! Vi kunde alltså sticka redan vid halv två och missade allt vad rusningstrafik heter, troligtvis den smidigaste resan upp någonsin.

På lördagen gick Helén och Junie till lekparken och jag kom dit lite senare när jag varit på Bauhaus en sväng. Otroligt vilken glädje och energi den lilla tjejen har! Hon skulle gunga, hoppa, åka linbana och sen allt om igen.

Ibland är det dock order om att farmor ska vara med eller till och med åka själv, vi gör som vår lilla prinsessa önskar, vi träffas ju så sällan.

Inget besök i Sundsvall utan någon liten form av arbetsinsats, den här gången var det vredet till toalettdörren som var spräckt. Jag upptäckte det när vi kom upp och hade inte riktigt rätt verktyg med men som vanligt löste det sig så nu kan föräldrarna låsa om sig när de vill vara i fred på toa!

Veckan som gått har givetvis inte varit sysslolös utan Helén har städat tillsammans med Gaston och vi har tränat lite viltspår som hundarna tycker är väldigt kul samtidigt som det är en ordentlig workout för deras sinnen (och hela Helén), båda spårar bra men den här gången var det något som störde dem bägge så troligtvis har det varit djur som rört sig när spåret legat och väntat.

På morgonpromenaden känns det att hösten är på gång ordentligt. Lysande halsband på hundarna och reflexer på mig är numera en självklarhet strax efter sex på morgonen! Rätt kul att höra barnens frågor och föräldrarnas svar om halsbanden när jag passerar en förskola i slutet av promenaden, förra året var det ett barn som kallade dem för julhundar.

Vi och många andra husbilsmänniskor är bekanta med fenomenet ”Kommaframöl” vilket dessutom är ett stående inslag i ”Stora Husbilspodden”. När vi hade husvagn kallades det för ”Stödbensöl” så jag borde kunna ta två när vi kommer fram och dessutom fäller ner stödbenen tycker jag. De sorter som tagits upp i podden hör till de allmänt lättdruckna vilket är passande när man kommit fram men jag uppskattar även lite mer smakrika sorter.

Öl är ju rätt kul utöver att det är gott och i helgen fick vi ju utöver den lilla familjen även träffa Kent och Åsa och givetvis hade jag med mig en flaska från Nynäshamns Ångbryggeri som ha jubileum i år till Kent som faktiskt brygger lite själv ibland, mums!

Snart vaknar nog resten av ligan här uppe och efter lite frukost är det dags för oss att åka hem till våra hundar som fått ha Joakim helt för sig själva i helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s